Videoplatform koppeling

Opties

Via onze koppeling met de Container van Medialoc kun je je bezoekers blijven bereiken tot in de huiskamer met online shows.

Je kunt streams verkopen met een afgebakende start- en eindtijd zoals een fysieke voorstelling, maar ook VOD's aanbieden die voor een langere periode beschikbaar mogen zijn voor de bezoekers, en waarbij de bezoeker zelf het tijdstip kan bepalen om de stream te bekijken. Dit regel je via de Deur open/gesloten datum en tijden.

Er zijn verschillende implementaties mogelijk. We breiden de mogelijkheden nog verder uit in samenwerking met Medialoc.

Huidige mogelijkheden:

1. Toegang via Single-sign on: de stream staat voor een bezoeker klaar op een pagina binnen de "Mijn omgeving" van een single sign-on webshop (momenteel vooral in gebruik bij festivals). Vanuit de "container" wordt via webservices de informatie over de betreffende show opgehaald en gecontroleerd of de specifieke bezoeker die is ingelogd toegang mag krijgen.
  2. Toegang via barcode invoer: De bezoeker ontvangt na aankoop het nummer van de ticketbarcode op zijn e-ticket en voert deze zelf in op een stream pagina van de container. Deze optie wordt nog in de praktijk gebruikt, maar zullen we uitfaseren, omdat optie 3 meer controle geeft en minder handelingen voor de bezoeker.
  3. Toegang via link in bevestigingsmail & knop in bestelgeschiedenis: De bezoeker krijgt een automatisch gegenereerde link naar de stream in zijn aankoopbevestiging. Hierrmee krijgt de bezoeker direct toegang tot de stream. De link bevat unieke gegevens van de aankoop voor het platform op basis waarvan de container kan vaststellen (op basis van opvoering id en/of  customkey) om welke voorstelling het gaat en of de bezoeker toegang mag krijgen. De bezoeker kan ook rechtstreeks vanuit zijn bestelgeschiedenis naar de stream. De toegangscontrole gebeurt dan op dezelfde wijze als bij het klikken op de link.

Heb je hierin interesse? Neem voor meer informatie over de koppeling, advies en kosten contact op met onze Sales afdeling.

Inrichting

Single sign-on

De implementatie van de single sign-on variant is afhankelijk van de integratie van de webshop in de hoofdwebsite. De afstemming over de inrichting vindt plaats tussen de beheerders van het videoplatform, de webbouwer en de klant die het videoplatform implementeert in de hoofdwebsite.

ActiveTickets stelt de benodigde webservices beschikbaar aan de beheerders van het platform. Streams worden in ActiveTickets ingericht als normale voorstellingen. Het invullen van een Customkey of Opvoeringskenmerk in het beheer van de opvoering is nodig voor de herkenning van de shows door het externe systeem (overleg met Medialoc welke van de twee nodig zijn bij je eigen specifieke implementatie).

Link naar stream in bevestigingsmail & via knop in bestelgeschiedenis

De implementatie van de link in de bevestigingsmail en de knop naar de videostream in de online bestelgeschiedenis, richt je eenvoudig in via de backoffice.

Hoe het werkt:

• In de kaartsoort in de backoffice stel je een externe url in waardoor in de bevestigingsmail voor de betreffende gekochte kaartsoort per opvoering een link wordt aangemaakt.
  • Deze link kan direct verwijzen naar een VOD stream of een andere online servicepagina.
  • Aan de link voegt ActiveTickets automatisch vaste eigenschappen toe zodat het externe systeem weet waar het over gaat (welke voorstelling e.d.) en naar welke plek de bezoeker doorgestuurd moet worden. Voor een complete link is het naast de basis url in de kaartsoort ook nodig om in de het beheer van een opvoering ook een Customkey in te vullen (hieraan kan het externe systeem herkennen om welke show het gaat)
  • Het externe systeem (in dit geval de Container) kan via een speciaal daarvoor bestemde webservice controleren of de link waarop de bezoeker heeft geklikt in zijn mail echt is en of de bezoeker dus recht heeft op toegang.
  • ActiveTickets geeft een security code mee om de echtheid van de link te controleren.
  • Zodra een bezoeker een kaartsoort met een externe url heeft gekocht verschijnt bij deze aankoop in de online bestelgeschiedenis ook een knop (Bekijk online) waarmee de bezoeker toegang krijgt tot de stream. De toegangscontrole vindt op dezelfde manier plaats als bij het klikken op de link in de bevestigingsmail.

De basis url stel je in op kaartsoortniveau, omdat de bezoeker dan voor een bepaalde opvoering een online of een fysieke variant kan kiezen, zonder dat er per se een tweede opvoering of event voor ingericht hoeft te worden. Voor de duidelijkheid: de basis url die je hiervoor zelf instelt betreft geen pagina binnen de ActiveTickets webshop, maar moet verwijzen naar een pagina op je hoofdwebsite of een andere externe pagina, waar de streams beschikbaar gemaakt zullen worden door Medialoc. In ActiveTickets stel je alleen de verwijzing in.

Het veld voor het instellen van de url is niet standaard zichtbaar in het kaarsoortbeheer in de backoffice. Bij afname van de koppeling zal ActiveTickets deze optie activeren.

1
Maak een aparte kaartsoort aan, speciaal bestemd voor online streams. Als een bezoeker deze koopt is dat de trigger voor het toevoegen van de link in de bevestigingsmail. Stel via onderstaande instelling in de kaartsoort de basis url in van de landingspagina van de container, deze url ontvang je van de beheerders van het videoplatform. Let op: vul een complete url in, dus stel altijd de url in inclusief https://. Dit is met name van belang voor een correcte werking van de link bij benadering via de Bekijk online knop in de bestelgeschiedenis.

Voeg de kaartsoort toe aan het prijzenschema van de voorstelling die je als online stream wilt aanbieden.

2
Ga naar Websitekarakteristieken > Websitedocumenten. ActiveTickets heeft daar bij activatie van de module een websitedocument klaargezet en gekoppeld, waarmee je een header kunt instellen die in de bevestigingsmail getoond wordt boven de streamlinks. Zodat je deze sectie in de mail kunt afbakenen. Deze tekst kan van styling worden voorzien, zodat deze netjes kan worden ingepast in de bevestigingsmail.

Als een bezoeker de kaartsoort koopt waarin een externe url staat ingesteld, komt er automatisch een link in de aparte gedeelte in de bevestigingsmail, tussen de transactie informatie in de mail en de footer. Koopt een bezoeker meerdere stream tickets, bijvoorbeeld voor verschillende voorstellingen, dan worden de verschillende links onder elkaar geplaatst.

Voor de besteller is in de link standaard zichtbaar: de titel van de show (Event) en de start tijd van de opvoering:

• Standaard is dit de reguliere start datum en tijd van de voorstelling, als de stream een vaste begintijd en eindtijd heeft.
  • In het geval van videostream opvoeringen waarbij de stream beschikbaar moet zijn gedurende een langere periode vanaf Deur open tijd tot Deur gesloten tijd, en de waarbij de verkoop mogelijk is tot aan de Deur gesloten tijd, dan wordt in de link de Datum Deur Open + tijd getoond in plaats van de normale start datum en tijd. In het laatste geval gaat het om VOD's die geen vaste begintijd en eindtijd hebben, maar waar bezoekers zelf kunnen beslissen wanneer ze de stream gaan kopen en wanneer ze de stream gaan bekijken.

De onderdelen in de link bedoeld zijn voor verificatie van de transactie worden niet getoond in de mail, maar automatisch meegestuurd naar het online platform bij het klikken op de link.

Styling streamlinks

De streamlink zelf kun je niet zelf stylen, deze heeft een standaard lay-out, om problemen met de weergave van de link in verschillende mailclients te voorkomen. ActiveTickets kan wel styling of tekst in de link weergave toevoegen via standaard templates (en bijv een Engelstalige variant maken bij gebruik van tekst in de link weergave).

Neem voor een alternatieve styling van de links dan even contact op met de Support Afdeling. Ook de opbouw/volgorde van de onderdelen die de bezoeker ziet in de link tekst kan aangepast worden. Let op: de opbouw en de styling geldt dan wel voor alle links hetzelfde.

Toegang

Een bezoeker krijgt toegang tot de stream bij het klikken op de link of de knop in de bestelgeschiedenis, na de controle door het videoplatform op de aankoop. Er moet een afgeronde aankooptransactie voor de betreffende bezoeker op de betreffende voorstelling bestaan, die niet is teruggeboekt en de security code moet matchen. Alleen dan mag de bezoeker door.

Cineville combineren met streams

Omdat er geen tickets "gescand" worden bij het verlenen van online toegang en geen tickets worden afgehaald of gevalideerd op locatie kunnen online Cineville reserveringen niet via de Cineville koppeling bevestigd worden naar Cineville als bezoek.

En omdat de Cineville tickets niet worden afgehaald kunnen er ook problemen ontstaan als de automatische Cineville sweep die niet afgehaalde orders opruimt aan staat, waardoor er geen transactie meer beschikbaar is op basis waarvan het videoplatform toegang kan verlenen.

Het Cineville proces vanaf de aankoop tot aan de verwerking bij Cineville, ondersteunt op dit moment nog geen specifiek proces voor online voorstellingen. Dit houdt ook verband met de regels wat betreft de tijdwindows waarbinnen Cineville reserveringen bevestigd moeten worden, voordat ze bij Cineville als no show worden geregistreerd.

Wil je toch Cineville gebruiken in combinatie met online voorstellingen, maak hier dan apart afspraken over met Cineville. Het is binnen ActiveTickets eventueel mogelijk te werken met een extra Cineville kaartsoort voor streams die alleen beschikbaar is via het invoeren van een actiecode, zodat er wel een actie in samenwerking met Cineville voor Cinevillers opgezet kan worden.

Styling webshop & videostreams

In de meeste webshops wordt van een voorstelling standaard de starttijd van een voorstelling zichtbaar gemaakt op x datum. Bij een online voorstelling met een duidelijke start- en eindtijd op x dag maakt dat niet uit.

Bij een VOD die beschikbaar is gedurende een langere periode en ook gedurende de hele periode verkocht moet kunnen blijven worden kunnen er andere wensen zijn wat betreft weergave van tijden. Het kan dan gewenst zijn om in plaats van de reguliere start- en eindtijd de deurtijden te tonen (Deur open datum/tijd en Deur gesloten datum/tijd) of een combinatie van de tijden, maar alleen bij de VOD voorstellingen. Of andere styling keuzes die specifiek zijn voor de VOD's. Dit is mogelijk.

Bij VOD streams met speciale Deur open/gesloten tijden voor verkoop en beschikbaarheid, geeft de webshop een eigenschap mee waaraan de webbouwer kan herkennen dat de opvoering een VOD is. De styling kan daarop worden aangepast.

De extra eigenschap bij een opvoering komt mee als:

• het prijzenschema van de opvoering een VOD kaartsoort heeft (een kaartsoort waarvoor een externe url is ingesteld)
  • de deur gesloten NA de eindtijd van de voorstelling ligt
  • de optie Verkoop is mogelijk tot aan Deur gesloten tijd aanstaat

De webbouwer kan op twee plekken de eigenschap terugvinden: in de AT-show-header, en in de AT-show-Details. Daar staat dan het attribuut: data-vod. Shows die niet voldoen aan bovenstaande voorwaarden hebben dit niet.