Boxoffice 3 - Installeren en de-installeren

Download het boxoffice installatie bestand voor Windows of MacOS

Het installeren van de boxoffice: Windows Het installeren van de boxoffice: MacOS

In deze handleiding lees je hoe je de boxoffice kunt downloaden en installeren op een Windows machine of op een Mac. Je kunt het installatie bestand downloaden via onderstaande links (Windows en Mac). LET OP: wij adviseren om de Boxoffice te installeren met administrator rechten, zorg dat je deze beschikbaar hebt als je de Boxoffice gaat installeren. Heb je deze gegevens niet vraag deze dan op bij je systeembeheerder / systeembeheer partij.

Het installeren van de boxoffice: Windows

Je kunt het installatie programma voor de Boxoffice downloaden en installeren door onderstaande stappen te doorlopen:
  • Download het installatie programma via de download button bovenaan deze pagina.
  • Start het installatieprogramma door met je rechtermuisknop te klikken op het bestand en te kiezen voor 'Uitvoeren als administrator'. Indien je geen administrator rechten hebt vraag deze dan op bij je ICT verantwoordelijke binnen jouw organisatie.
  • Je kunt een waarschuwing krijgen dat de applicatie van Internet komt. Klik ‘Meer info’ en start de setup. Mocht je nog een Windows melding krijgen met de vraag of je de applicatie wilt uitvoeren kies dan 'Ja'.
  • Het installatie bestand wordt nu uitgevoerd, doorloop de stappen om de Boxoffice te installeren. Zodra de installatie is voltooid start de Boxoffice vanzelf op.
  • Zodra je de boxoffice de eerste keer opent, log je in met de membernaam en het memberwachtwoord van je organisatie (Let op: dit is niet hetzelfde als je gebruikersnaam en wachtwoord). Inloggen met je membernaam en wachtwoord is eenmalig en deze gegevens worden onthouden. Deze membernaam en memberwachtwoord zijn binnen je organisatie bekend. Als je bent ingelogd ben je verbonden met de juiste database. Hierna kan je direct inloggen met je eigen gebruikersnaam en wachtwoord.

Het installeren van de boxoffice: RDS omgeving, Citrix omgeving of op een PC met meerdere Windows gebruikers.

Het is mogelijk om de boxoffice te installeren op een PC met meerdere gebruikers (profielen), RDS omgeving of een Citrix omgeving. Download dan de MSI setup via deze link, de boxoffice wordt dan geïnstalleerd in de folder ‘Program Files (x86)\ActiveTickets’.

Het installeren van de boxoffice: MacOS

Je kunt het installatie programma voor Mac downloaden en installeren door onderstaande stappen te doorlopen:
  • Download en start het installatie programma voor MacOS via de download button bovenaan deze pagina.
  • Als het bestand is gedownload ga je naar de downloads folder, klik met de rechtermuisknop op het installatie bestand en kies voor 'Open' en geef toestemming om het bestand te installeren. Als er wordt gevraagd om je wachtwoord, dan voer je deze in om de installatie te kunnen voltooien.
  • Zodra je de boxoffice de eerste keer opent log je in met de membernaam en memberwachtwoord (Let op: dit is niet je eigen gebruikersnaam en wachtwoord). Inloggen met je membernaam en wachtwoord is eenmalig en deze gegevens worden onthouden. Deze membernaam en memberwachtwoord zijn binnen je organisatie bekend. Als je bent ingelogd ben je verbonden met de juiste database. Hierna kun je direct inloggen met je eigen gebruikersnaam en wachtwoord.

Eerste keer opstarten van de Boxoffice

LET OP: als je in het inlogscherm op ' Niet deze member' klikt, dan dien je opnieuw de membernaam en wachtwoord in te voeren. Gebruik deze optie alleen indien noodzakelijk en als je over deze gegevens beschikt! Mocht je toch op ' Niet deze member?' geklikt hebben vraag dan de juiste gegevens op bij de juiste persoon binnen je organisatie!