Reservering: aanmaken

In dit artikel wordt uitgelegd hoe een ticket gereserveerd kan worden in de kassa. De werkwijze is bijna gelijk aan het verkopen van een ticket. Om een kaart te reserveren moet er altijd een bezoeker aangemaakt zijn.

Dubbelklik op de video om deze op volledig scherm te bekijken

Het reserveren van tickets doe je door de volgende stappen te nemen:

1
Zoek de bezoeker op door de achternaam (of E-mailadres) in de zoekbalk in te voeren gevolgd door een ' Enter';
2

Wanneer de bezoeker is gevonden, selecteer je de persoon door te klikken op ' kies' vóór de juiste naam;

3

De gegevens van de bezoeker verschijnen vervolgens rechts in beeld (klap de balk uit om alle info te zien);

4

Selecteer de gewenste voorstelling;

5

Selecteer nu de juiste kaartsoort en geef het aantal te reserveren kaarten in;

6

Selecteer de betaalwijze ' Reserveren' en klik op de groene 'Reserveren' knop om de reservering definitief te maken

Het reserveren van tickets met specifiek stoelen (geplaceerd) doe je door de volgende stappen te nemen:

1

Zoek de bezoeker op door de achternaam (of E-mailadres) in de zoekbalk in te voeren gevolgd door een ' Enter';

2

Wanneer de bezoeker is gevonden, selecteer je de persoon door te klikken op ' kies' vóór de juiste naam;

3

De gegevens van de bezoeker verschijnen vervolgens rechts in beeld (klap de balk uit om alle info te zien);

4

Selecteer de gewenste voorstelling, door op het zaalplattegrond icoon te klikken;

5

Selecteer nu de gewenste stoelen, de juiste kaartsoort en geef het aantal te reserveren kaarten in;

6

Selecteer de betaalwijze ' Reserveren' en klik op de groene 'Reserveren' knop om de reservering definitief te maken

Het reserveren van tickets en het versturen van een reservering bevestiging via E-mail doe je door de volgende stappen te nemen:

1
    Zoek de bezoeker op door de achternaam (of E-mailadres) in de zoekbalk in te voeren gevolgd door een ' Enter';
2

Wanneer de bezoeker is gevonden, selecteer je de persoon door te klikken op ' kies' vóór de juiste naam;

3
   Selecteer de gewenste voorstelling;
4
   Selecteer nu de gewenste stoelen en selecteer de juiste kaartsoort;
5

Selecteer de betaalwijze ' Reserveren', klik op de knop 'E-mail' en selecteer de gewenste taal (indien je meerdere talen ondersteund) v.w.b. de reservering bevestigingsmail;

6

Vervolgens kun je de reservering bevestigen door op de knop ' Reserveren' te klikken.

Het reserveren van tickets voor meerdere opvoeringen doe je als volgt:

1
    Zoek de bezoeker op door de achternaam (of E-mailadres) in de zoekbalk in te voeren gevolgd door een ' Enter';
2

Wanneer de bezoeker is gevonden selecteer je de bezoeker door te klikken op ' Kies' voor de juiste naam;

3

Sla de juiste kaartsoort aan en geef het aantal te reserveren kaarten in;

4

Ga vervolgens terug naar de programmalijst of de matrix en selecteer de volgende opvoering;

5

Sla ook hiervoor de juiste kaartsoort aan en geef het aantal te reserveren kaarten in;

6

Als alle kaarten voor de gewenste opvoeringen aangeslagen zijn en rechts onderin beeld staan, selecteer je de betaalwijze ' Reservering';

7

Vervolgens kun je de reservering bevestigen door op de groene knop ' Reserveren' te klikken.

Naast het maken van een reservering is het ook mogelijk om een bestaande reservering te wijzigen. Er kunnen verschillende wijzigingen gedaan worden. Denk aan:

1
Verwijder een kaartje uit een bestaande reservering;
2
Wijzig de kaartsoort van een bestaande reservering.

Zie hieronder voor elk van deze wijzigingen wat je moet doen om dit voor elkaar te krijgen.

Verwijder een kaartje uit een bestaande reservering:

1

Zoek de reservering op. Dit kan op twee manieren: Vul de transactiecode in het zoekvalk rechtsboven in het scherm in of zoek op naam of e-mailadres van de bezoeker in het zoek vak rechtsboven in het scherm;

2

Klik op ' kies' vóór de transactie/reservering;

3

Rechts in het scherm verschijnen nu de gereserveerde kaarten;

4

Zorg er voor dat alleen de kaartsoorten aan die je wilt verwijderen uit de reservering zijn geselecteerd;

5

Klik hierna op ' Terugboeken', selecteer in het volgende scherm de gewenste 'terugboek kassa' standaard staat de originele kassa waarop de reservering is gemaakt geselecteerd ;

6

Klik nu op ' OK' om de wijziging definitief te maken.

Wijzig de kaartsoort van een bestaande reservering (indien deze functionaliteit aanstaat in de rolgroep van de gebruiker):

1

Zoek de reservering op. Dit kan op twee manieren: Vul de transactiecode in het zoekvalk rechtsboven in het scherm in of zoek op naam of e-mailadres van de bezoeker in het zoek vak boven in het scherm;

2

Klik op ' kies' vóór de transactie om deze te selecteren;

3

Rechts in het scherm verschijnen nu de gereserveerde kaarten;

4

Klik op de kaartsoort die je wilt wijzigen;

5

Er verschijnt een drop-down;

6

Selecteer de nu gewenste kaartsoort in het drop-down menu;

7

De betreffende kaartsoort is nu gewijzigd in de reservering.

Let op: bij het maken van een reservering wordt er nog geen ticketnummer gegenereerd. Dat gebeurt pas als de transactie op betaald wordt gezet.

Bekijk ook onze andere artikelen over de boxoffice en specifieke handelingen in de categorie Boxoffice