Verkopen van een ticket beperkt met actiecode of kenmerk

Het is in ActiveTickets mogelijk om actiecodes aan te maken, zowel generieke actiecodes (voor iedereen die deze actiecode bezit een gelijke code) als unieke actiecodes (individuele code), voor de inrichting hiervan zie de handleidingen Actiecode (basis) en Unieke actiecodes. Lees hieronder hoe je actiecodes kunt verzilveren in de boxoffice (of bekijk de video).

Dubbelklik op de video om deze op volledig scherm te bekijken


In de meeste gevallen worden actiecodes hoofdzakelijk gebruikt voor online bestellen, maar het is ook mogelijk om actiecodes in de boxoffice te verzilveren. 

  • Dit geldt zowel voor generieke actiecodes als voor unieke actiecodes. 
  • De codes kunnen handmatig worden ingevoerd worden, maar ook een actiecode barcode kan gescand worden aan de kassa indien gewenst (let er bij extern gedrukte barcodes wel op dat deze het juiste formaat hebben om te kunnen scannen, voor normale barcodes is dat Code 128b. Let er bij een QR code op dat de scanner geschikt is voor het scannen van QR).
  • De actiecodes kunnen op naam, maar ook anoniem verzilverd worden. Let op: het anoniem verkopen op basis van ingevoerde actiecodes heeft consequenties voor de registratie van bijbehorende kenmerken en het controleren van limieten op het niveau van de actiecode en de bezoeker. Bedenk daarom goed vooraf of je actiecodes anoniem wilt laten verzilveren in de kassa.

1. Selecteer een opvoering waar de actiekaartsoort in het prijzenschema zit

Bij het selecteren van de opvoering is de kaartsoort nog niet zichtbaar.

2. Voer de actiecode in het zoekveld rechtsboven in of scan de barcode van de actiecode in

3. Door op de knop 'Actiecodes' naast de zoek balk te klikken kan je inzien welke actiecodes zijn ingevoerd.

4. De actiecode kaartsoort wordt zichtbaar in het kaartsoortenoverzicht

Na het bevestigen van de ingevoerde actiecode met ENTER of direct na het scannen, verschijnt de actiecode kaartsoort die gekoppeld is aan de actiecode en die na invoer van een geldige code verkocht mag worden. Uiteraard verschijnt de kaartsoort alleen als de code correct en geldig is volgens de bestelregels van de betreffende generieke of unieke code.

De actiekaartsoort kan ook verschijnen als je een bezoekersaccount opzoekt in de boxoffice, waaraan het actiecode kenmerk gekoppeld is, bijvoorbeeld omdat een bezoeker online de code al heeft ingevoerd maar nog geen tickets heeft gekocht. Afhankelijk van de ingestelde bestelregels per bezoeker of per bezoeker per opvoering kan de kaart nog verkocht worden aan de betreffende bezoeker (dwz heeft de bezoeker nog niet het maximale aantal tickets gekocht waar hij volgens de regels recht op had). 

Anoniem verzilveren van actiecodes

Het is mogelijk om actiecodes te verzilveren in de boxoffice zonder eerst een bezoeker op te zoeken. Na het invoeren van een geldige code wordt de kaartsoort zichtbaar en kan deze afgerekend worden. Let op: het is van belang om vooraf goed na te denken of je de actiecodes anoniem wilt verzilveren, en hierover de kassamedewerkers te instrueren. Gevolgen van anoniem verzilveren zijn:

  • Bij anonieme verzilvering wordt er geen kenmerk gekoppeld aan een bezoeker, waardoor je deze aankopen niet terugziet in bijvoorbeeld een query van bezoekers op basis van dit kenmerk. Het hangt van de aard van de actiecode af en eventuele afrekening met externe partners of dit een probleem is of niet.
  • Bij anonieme verzilvering van een unieke code kan de check op een limiet per bezoeker alleen op basis van de onderhanden transactie worden gedaan. Na afronding van de transactie wordt de code als verbruikt geregistreerd, ook als de limiet van het aantal te kopen kaarten nog niet bereikt is. De code kan niet opnieuw gebruikt worden.
  • Bij anonieme verzilvering van een actiecode kun je wel nagaan welke actiekaartsoorten er allemaal zijn verkocht en hoeveel, maar je kunt deze niet terug herleiden naar bezoekers; je kunt op die manier ook niet controleren of er bezoekers zijn die meer actiecode kaarten hebben verkregen dan de bedoeling was.

BOXOFFICE 3

Bekijk ook onze andere artikelen over de boxoffice en specifieke handelingen in de categorie Boxoffice 3

Heb je nog verdere vragen dan kan je uiteraard altijd contact opnemen met onze Support afdeling. We helpen je graag verder.
Heeft deze uitleg je vraag beantwoord? Bedankt voor je feedback! Er is een probleem opgetreden bij het verzenden van je feedback. Probeer het later opnieuw.