Een bezoeker opzoeken

Om een kaartje te verkopen op naam, een reservering te maken of te zien of er al een reservering op naam staat moet je de bezoeker eerst opzoeken. Hoe je dit doet lees je hier onder (of bekijk de video). Wil je weten hoe je een bezoeker kunt aanmaken? Bekijk dan de Handleiding Een Bezoeker Aanmaken.

Dubbelklik op de video om deze op volledig scherm te bekijken

Opzoeken van een bezoeker:

  • Typ een zoekterm in de zoekbalk bovenin het scherm en druk op 'Enter';
  • Tip: Je kunt op verschillende zoektermen zoeken:
  • De achternaam van bezoeker.
  • Het e-mailadres van de bezoeker. Let op: het eerste gedeelte van het e-mailadres inclusief de @ is vereist, dus  activetickets@.
  • De postcode van de bezoeker. Voer hiervoor de vier cijfers èn twee letters in, bijvoorbeeld: 1000AA.
1
Selecteer uit de gevonden bezoekers de juiste bezoeker;
2
Rechts in beeld verschijnen nu de gegevens van de bezoeker en bevind je je als het ware in het account van deze persoon, je kan de bezoeker gegevens in en uitklappen;
3
Vanuit hier kun je onder andere kaarten op naam verkopen, reserveringen aanmaken of de bezoekersgegevens wijzigen (door nu naar het tabje 'Bezoeker' te gaan de gegevens aan te vullen of wijzigen).

BOXOFFICE 3

Bekijk ook onze andere artikelen over de boxoffice en specifieke handelingen in de categorie Boxoffice 3

Heb je nog verdere vragen dan kan je uiteraard altijd contact opnemen met onze Support afdeling. We helpen je graag verder.
Heeft deze uitleg je vraag beantwoord? Bedankt voor je feedback! Er is een probleem opgetreden bij het verzenden van je feedback. Probeer het later opnieuw.