Bezoeker aanmaken en inzien

Om tickets op naam te kunnen verkopen of een kaart te reserveren moeten bezoekers in het ActiveTickets geregistreerd worden. Nadat de bezoeker geregistreerd is, kun je in de backoffice verschillende selecties en rapporten genereren om te zien wat de interesses van je bezoeker zijn en kun je diegene attenderen op interessante activiteiten of acties. Hoe gedetailleerder je de gegevens invult, hoe beter je analyses worden. 

Dubbelklik op de video om deze op volledig scherm te bekijken

Er zijn verschillende manieren om een bezoeker in te voeren. Zorg dat je allereerst het tabblad 'Bezoeker' (F8) opent. Nu kun je kiezen uit drie manieren:

  • De snelle registratie: Klik op 'snel', vul de gegevens van je bezoeker in en sla de persoon op door te klikken op het icoon 'Opslaan' linksboven. 

Let op: Enkel het veld 'achternaam' is verplicht.

Let op: Met deze snelle registratie wordt de bezoeker eenmalig aan een transactie gekoppeld en niet opgeslagen in de database. Wil je dat de bezoeker de volgende keer niet nogmaals ingevoerd hoeft te worden? Kies dan voor de normale registratie.

  • De normale registratie: Klik op 'normaal', zorg dat je de informatie van de bezoeker zo volledig mogelijk invult en klik op het icoon 'Opslaan' linksboven. De normale registratie biedt ook de mogelijkheid om de interesses van de bezoeker in te vullen en eventueel een kenmerk toe te kennen als de persoon bijvoorbeeld gebruik mag maken van actiekaarten of een nieuwsbrief wil ontvangen. Welke velden optioneel of verplicht zijn wordt bepaald door je organisatie;
  • De pashouder registratie: dit is geen standaard module in ActiveTickets (onderdeel van ActiveCrewcard), maar geeft wel de optie om een foto van de bezoeker op te slaan of via een webcam een foto te maken.

BOXOFFICE 3

Bekijk ook onze andere artikelen over de boxoffice en specifieke handelingen in de categorie Boxoffice 3

Heb je nog verdere vragen dan kan je uiteraard altijd contact opnemen met onze Support afdeling. We helpen je graag verder.
Heeft deze uitleg je vraag beantwoord? Bedankt voor je feedback! Er is een probleem opgetreden bij het verzenden van je feedback. Probeer het later opnieuw.