Overzicht: reserveringen en af te halen kaarten

In deze handleiding

Reservering afhalen
Eerder betaalde kaarten afhalen
Eerder afgehaalde kaarten opnieuw afhalen

Je kunt in de boxoffice gemakkelijk alle af te halen kaarten, eerder afgehaalde kaarten en reserveringen inzien voor een specifieke opvoering. In deze handleiding lees je hoe je eerder betaalde kaarten kunt afhalen, eerder afgehaalde kaarten opnieuw kunt afhalen en hoe je een reservering kunt afhalen (of bekijk de instructie video).

Dubbelklik op de video om deze op volledig scherm te bekijken

Reservering afhalen:

Om een eerder gemaakte reservering af te halen doorloop je de volgende stappen:

• Selecteer eerst de opvoering waarvoor eerder de reservering is aangemaakt;
  • Als je opvoering is geselecteerd klik je op het ‘Afhalen’ icoon (F7);
  • In het scherm dat wordt geopend kun je de reserveringen terugvinden bij de ‘Af te halen kaarten’. Selecteer nu de reservering die je wilt afhalen;
  • De reservering is nu geladen, ook de bezoeker is direct geladen en kun je inzien aan de rechterkant van het scherm. Je kunt de details van de bezoeker inzien door het ‘Uitklap’ icoon te gebruiken;
  • Om de reservering af te rekenen selecteer je nu de betaalwijze. Als je de kaarten wilt printen selecteer je ‘Print’, als je een bevestigingsmail met e-tickets naar de bezoeker wil mailen kies je voor ‘E-mail’ en selecteer je de gewenste (indien je meerdere talen afneemt) de taal voor de bevestigingsmail;
  • Klik nu op de ‘Betaal’ knop, de reservering is nu afgerekend, indien je hebt gekozen voor ‘Print’ worden nu de kaarten geprint. Als je hebt gekozen voor ‘E-mail’ dan wordt er nu een e-mail met e-tickets naar de bezoeker verstuurd.

Eerder betaalde kaarten afhalen:

Om eerder betaalde kaarten af te halen doorloop je de volgende stappen:

• Selecteer eerst de opvoering waarvoor eerder de kaarten zijn verkocht;
  • Als je opvoering is geselecteerd klik je op het ‘Afhalen’ icoon (F7);
  • In het scherm dat wordt geopend kun je de transactie terugvinden bij de ‘Af te halen kaarten’. Selecteer nu de transactie die je wilt afhalen;
  • De transactie is nu geladen, als je de kaarten wilt printen selecteer je ‘Print’, als je een bevestigingsmail met e-tickets naar de bezoeker wil mailen kies je voor ‘E-mail’ en selecteer je de gewenste (indien je meerdere talen afneemt) de taal voor de bevestigingsmail;
  • Om de kaarten af te halen klik je op de knop ‘Afhalen’, als je hebt gekozen voor ‘Print’ worden nu de kaarten geprint. Als je hebt gekozen voor ‘E-mail’ dan wordt er nu een e-mail met e-tickets naar de bezoeker verstuurd.

Eerder afgehaalde kaarten opnieuw afhalen:

Eerder afgehaalde kaarten kun je weer op ‘ Af te halen’ zetten zodat je deze opnieuw kunt printen of mailen naar de bezoeker (als de transactie op naam van een bezoeker is gedaan). Doorloop de volgende stappen om eerder afgehaalde kaarten weer op ‘Af te halen’ te zetten:

• Selecteer eerst de opvoering waarvoor eerder de kaarten zijn verkocht;
  • Als je opvoering is geselecteerd klik je op het ‘Afhalen’ icoon (F7);
  • In het scherm dat wordt geopend kun je de transactie terugvinden bij de ‘Reeds afgehaalde kaarten’. Selecteer nu de transactie die je wilt afhalen;
  • De transactie is nu geladen, selecteer nu de kaarten welke je weer op ‘Af te halen’ wilt zetten. Dit kun je gemakkelijk doen via het ‘Selectie’ icoon;
  • Klik nu op ‘Acties’ icoon en selecteer de optie ‘Zet geselecteerde kaarten weer op af te halen’;
  • Als je de kaarten wilt printen selecteer je ‘Print’, als je een bevestigingsmail met e-tickets naar de bezoeker wil mailen kies je voor ‘E-mail’ en selecteer je de gewenste (indien je meerdere talen afneemt) de taal voor de bevestigingsmail;
  • Om de kaarten af te halen klik je op de knop ‘Afhalen’, als je hebt gekozen voor ‘Print’ worden nu de kaarten geprint. Als je hebt gekozen voor ‘E-mail’ dan wordt er nu een e-mail met e-tickets naar de bezoeker verstuurd.