E-commerce

Het is mogelijk om Google Analytics (GA) vanuit ActiveTickets te voeden met extrae-commerce gegevens via de Google Tag Manager (GTM). In GTM zijn hiervoor standaard rapportages beschikbaar welke je kan inschakelen in GA wanneer GTM is geactiveerd. ActiveTickets ondersteunt de functionaliteit en rapporten E-commerce en Enhanced E-commerce. ActiveTickets heeft een script ontwikkeld dat bij een succesvolle betaling, na terugkomst van het betaalplatform, de transactie uitleest en de gegevens op basis van data en voorgedefiniëerde actie-typen koppelt aan een ‘aankoop’ gebeurtenis (‘purchase’). Het totaalbedrag en de btw van de transactie worden doorgegeven. Daarnaast worden de artikelen, de hoeveelheid en de prijs verstuurd.

Het script moet na activatie in Google Analytics bij ActiveTickets apart geactiveerd worden in de member in aanvulling op het standaardscript voor Google Analytics. Voordeel van deze functionaliteit is dat een ‘status gelukt’ altijd wordt doorgegeven, ook als een bezoeker na betaling al heeft weggeklikt voordat hij/zij op de afvangpagina van de website komt.

Belangrijk om te weten:
Het script wordt aangeroepen bij een succesvolle aankoop/reservering. Het houdt niet bij of een reservering wordt geannuleerd of een transactie wordt teruggeboekt. De verkoopcijfers kunnen in Google Analytics mogelijk daarom niet overeenkomen met de rapporten in ActiveTickets (waar uiteraard wel de terugboekingen en reserveringen in zijn verwerkt). De rapporten van ActiveTickets zijn in die zin altijd vollediger dan wat je uiteindelijk terug ziet in de rapporten van de GTM.

Informeer bij onze Sales afdeling welke kosten de E-Commerce oplossing met zich meebrengt.

Heb je nog verdere vragen dan kan je uiteraard altijd contact opnemen met onze Support afdeling. We helpen je graag verder.
Heeft deze uitleg je vraag beantwoord? Bedankt voor je feedback! Er is een probleem opgetreden bij het verzenden van je feedback. Probeer het later opnieuw.