Registreren

Wanneer een bezoeker een ticket wilt bestellen zal hij/zij zich eerst moeten registreren om vervolgens in te kunnen loggen. De registratieprocedure kan op diverse manieren:
  • Direct registreren middels het registratieformulier van ActiveTickets in de shop
  • Registreren middels inloggen via Facebook (dit geldt alleen voor klanten die de ActiveSocial module hebben afgenomen)
  • Registreren middels inloggen via Google (hiervoor geldt ook dat dit alleen in ActiveSocial mogelijk is)
Direct registreren middels het registratieformulier van ActiveTickets
Op de inlogpagina staat de mogelijkheid om je te registreren.

Bezoekers klikken het formulier aan en vullen alle verplichte velden in, daarnaast kunnen er ook optionele velden worden ingevuld. Ingevuld ziet het formulier er zo uit:

Na registratie komt de bezoeker op de agenda pagina in de webshop terecht:

Belangrijk: alle velden die in het registratieformulier staan, behalve e-mailadres en wachtwoord, kunnen wij optioneel, vereist of als verborgen aanvinken. Heb je hier vragen over? Neem dan contact op met onze Support afdeling. Hoe meer informatie je vergaart, des te completer je bezoekersbestand en meer mogelijkheden tot het benaderen van je bezoekers. Let op: bij het vergaren van gegevens van bezoekers dien je wel de AVG wetgeving in acht te nemen. Meer lees je in de Handleiding AVG.
Registreren middels Facebook login
Wanneer je ActiveSocial module heeft afgenomen, hebben bezoekers de mogelijkheid om zich in te loggen via Facebook.
De bezoeker klikt in de shop rechts op het Facebook logo:

Vervolgens wordt de bezoeker automatisch doorgelinkt naar Facebook waar hij of zij zich aanmeldt:

Na het aanmelden vraagt Facebook permissie om de gegevens te gebruiken en terug te gaan naar de shop:

De bezoeker komt na goedkeuring ingelogd in de shop terug:

Wanneer alle verplichte velden van het registratieformulier van ActiveTickets overeenkomen met de informatie in het Facebookprofiel, dan wordt er automatisch een nieuw bezoekersaccount in ActiveTickets toegevoegd. Wanneer er verplichte velden in ActiveTickets niet in het Facebookprofiel geregistreerd staan, dan zal de bezoeker deze gegevens moeten aanvullen, alvorens hij/zij verder kan gaan met bestellen.
Registreren middels Google login
Ook voor deze registratiemethode geldt dat de ActiveSocial module moet zijn afgenomen om het te kunnen gebruiken. Google login werkt hetzelfde als Facebook login. Wanneer gegevens nog niet bekend zijn in Gmail, dan kan de bezoeker deze aanvullen in het registratieformulier.