Verwijder openstaande website bestellingen

Deze functionaliteit maakt het mogelijk om openstaande websitebestellingen te verwijderen. Redenen hiervoor kunnen zijn dat bezoekers aangeven de kaarten niet meer te willen, maar niet weten hoe ze het kunnen verwijderen. Een andere mogelijkheid is dat er teveel bestellingen te lang openstaan en je deze wilt verwijderen zodat tickets weer vrijkomen, bij bijvoorbeeld een druk bezocht event.

Wanneer je de tegel ' Verwijder openstaande website bestellingen' opent zie je direct de openstaande bestellingen staan:

  • Klik op 'verwijderen' om de bestellingen te verwijderen. LET OP: Verwijderd geen transactie indien de bezoeker in het betaalplatform is, je ziet dit in de kolom 'In betaalomgeving'. Doe je dit wel dan betaalt de bezoeker wel maar is in ActiveTickets de transactie verwijderd en dus niet meer geldig en te vinden.

  • Hierna kom je vervolgens weer in het beginscherm en is de openstaande bestelling verwijderd.
Heb je nog verdere vragen dan kan je uiteraard altijd contact opnemen met onze Support afdeling. We helpen je graag verder.
Heeft deze uitleg je vraag beantwoord? Bedankt voor je feedback! Er is een probleem opgetreden bij het verzenden van je feedback. Probeer het later opnieuw.