Bezoekersbeheer

In het bezoekersbeheer vind je alle bezoekers met een bezoekeraccount. Je hebt een paar opties voor deze lijst:

• Nieuwe bezoekers toevoegen,
  • Bestaande bezoekers wijzigen en verwijderen
  • De bestelhistorie van een bezoeker inzien (Historie),
  • De bezoekerslijst exporteren naar Excel,
  • De bezoekerslijst printen,
  • Een bezoeker in de lijst opzoeken met de filter functie,
  • De lijst vernieuwen zodat de lijst weer up to date is met de laatst ingevoerde bezoekers,
  • Toestemmingen inzien (geregistreerde opt-ins).

Het bezoekersbeheer geeft je de mogelijkheid om per bezoeker de historie in te zien, (persoons)gegevens te wijzigen en kenmerken toe te kennen, of een bezoekersaccount te verwijderen.

Bezoekers zoeken

• Klik in de bovenbalk op “filter” en toets in het veld naast “filteren” en zoekterm in. TIP: Het zoeken gaat het meest makkelijk op achternaam of e-mailadres!
  • Klik vervolgens op .
  • De resultaten worden getoond.
  • Selecteer vervolgens de bezoeker die u wenst.

Persoonsgegevens wijzigen

• Door een bezoeker te selecteren en vervolgens op 'wijzig' te klikken, worden de gegevens van een bezoeker getoond.
  • In de verschillende velden, kun je de gegevens van bezoekers aanvullen of wijzigen.
  • Klik vervolgens op 'opslaan' om de wijzigingen op te slaan en terug te keren naar de beginpagina of op 'toepassen' om de wijzigingen op te slaan en op dezelfde pagina te blijven.

Bezoeker verwijderen

• Door een bezoeker te selecteren en vervolgens in de menubalk op 'verwijder' te klikken, wordt het bezoekersaccount verwijderd. Let op: je kunt een bezoekersaccount niet verwijderen zolang er een geldige pas gekoppeld is aan het account of als er transacties gekoppeld zijn voor een opvoering die nog moet plaatsvinden.

Aankoophistorie inzien

• Wanneer je een bezoeker hebt gezocht (eerste stap) en vervolgens hebt geselecteerd, kun je de historie van deze bezoeker inzien door te klikken op ' historie'.
  • Deze handeling toont de aankoophistorie van de geselecteerde bezoeker.

Toestemmingen inzien

• Wanneer je een bezoeker hebt gezocht (eerste stap) en vervolgens hebt geselecteerd, kun je zien met welke verklaringen een bezoeker akkoord is gegaan (waar hij toestemming voor heeft gegeven en wanneer) door te klikken op ' Toestemmingen'.
  • Deze functie is speciaal ontwikkeld om te kunnen voldoen aan de Europese Privacywetgeving (AVG / GDPR). Zie voor een uitgebreidere toelichting onze aparte pagina over deze wetgeving: Wetgeving Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)