Printer Issues

Wanneer de Boxoffice_ActiveTickets een opdracht verzend, maar er geen print wordt gemaakt dien je de volgende stappen te nemen om het probleem op te lossen:

• 1 Controleer zodra je de Boxoffice opstart of je de juiste printer kunt selecteren in de pop-up in het scherm

• 2 Kies de juiste printer

• 3 Klik vervolgens op Test afdruk om te zien of de printer het doet of niet

• 4 Controleer of alle bekabeling goed is aangesloten. Heeft de printer stroom? Zitten de kabels goed aangesloten aan de PC of laptop?
  • 5 Controleer of de kaartjes goed in de printer zitten en of er nog voldoende kaartjes zijn. Zet de printer aan.
- Wanneer de kaartjes er goed inzitten laat de printer één kaartje naar buiten komen en neemt die daarna gelijk weer in.
- Wanneer de kaartjes niet goed in de printer zitten, komen zij er stuk voor stuk uit.
- Als de kaartjes bijna op zijn en je slaat in de boxoffice diverse transacties aan, dan kan de printer die niet meer verwerken en kunnen de kaarten ook niet geprint worden. Het gevolg is dat er een wachtrij wordt opgebouwd voor de printer.
Om dit probleem op te lossen zul je eerste de wachtrij van de printer moeten legen:
- Via Start naar Printers en Apparaten,
- Klik dan met je rechter muisknop op de juiste printer,
- Kies wachtrij en verwijder alle taken in de wachtrij.

- Stop vervolgens de nieuwe kaartjes in de printer
  • 6 Wanneer er in de boxoffice geen printer geselecteerd kan worden, kun je via het sleutelicoontje controleren of de kassa uberhaupt wel een printer heeft. - Wanneer Printers licht grijs is aangeven en niet aanklikbaar is, betekent dat dat de kassa waarop ingelogd is in de backoffice geen printer heeft gekoppeld.
- Log daarom in in de backoffice. Ga naar de tegel Kassa's en kies de betreffende kassa.
- Klik op wijzigen. Onder het kopje Print: Deze kassa draait via het Web en heeft en Boca printer (Atax) of kies Deze kassa draait lokaal en heeft een Boca printer.
- Beide keuzes werken voor de Boxoffice.
  • 7 Melding: Printer drukt niet direct af uitzetten
- Soms toont de boxoffice de melding: Printer drukt niet direct af.

Deze melding wordt gecreëerd wanneer de printopdrachten eerst naar de wachtrij in Windows worden gestuurd en pas daarna naar de Boca printer. Om te voorkomen dat er een grote wachtrij ontstaat, kan de printinstelling gewijzigd worden naar Direct printen. Dit doe je in de eigenschappen van de printer, onder het tabje geavanceerd: