Stadspassen, Museumkaart en Vriendenloterij (voorheen BankGiroLoterij) (Intersolve)

ActiveTickets heeft een algemene koppeling met Intersolve. Hierdoor is het mogelijk om verschillende gemeentepassen en andere externe vouchers te valideren (geldigheid) en te verzilveren in de kassa. Elke pas of vouchervalidatie of -afboeking verloopt via eigen aansluiting met Intersolve, omdat de uitgevers van de passen verschillende organisaties zijn met eigen partnerships en omdat niet alle passen technisch op dezelfde manier werken.

Beschik je over een partnership met Rotterdampas, Stadspas, U-pas, Ooievaarspas, Alkmaarpas, Dordtpas, Museumjaarkaart of Vriendenloterij VIP kaart (voorheen BankGiro Loterij)? Dan kunnen wij de aansluiting voor de gewenste kaarten activeren bij afname van de Intersolve koppeling. Heb je hier interesse in? Neem dan contact op met onze Sales afdeling. Zij informeren je graag over de mogelijkheden en kosten. Staat de gemeentepas waar je mee wilt samenwerken niet in bovenstaand rijtje? Grote kans dat we wel kunnen koppelen als de pas technisch via Intersolve loopt. Schakel hier dan ook even met ons, dan bekijken we of we de betreffende pas ook kunnen aansluiten.

In ActiveTickets bestaat een mogelijkheid voor online validatie van verschillende types Intersolve kaarten. Het hangt van de uitgever van de pas af of online gebruik van de pas is toegestaan en welke voorwaarden daarvoor gelden. Het beleid verschilt van pas tot pas. De Ooievaarspas, Stadspas en Alkmaarpas mogen al online gebruikt worden met alleen validatie van het pasnummer in de winkelwagen. Voor Rotterdampas is een aanvullende pincode vereist die de pashouder zelf kan instellen in zijn Mijn pasomgeving van Rotterdampas. Deze mogelijkheid bestaat ook al in de webshop, maar hiervoor loopt nog een pilot bij een van onze klanten (oktober-november 2022).

Zodra er een pas is die online verzilverd kan worden in de webshop, voegen we deze toe aan deze pagina.

Aansluiten

1
Meld je aan bij de organisatie die de betreffende pas uitgeeft
2
Vraag het Intersolve relatienummer en de Intersolve Voucher ID's (indien van toepassing) op bij de passenaanbieder
3
Geef deze gegevens aan onze Support afdeling door

Vervolgens melden wij ons bij Intersolve om de overige aansluitgegevens op te vragen en de koppeling achter de schermen op te zetten. Zodra wij alle gegevens van Intersolve hebben, kan er gestart worden met de inrichting in de backoffice.

Inrichting in de backoffice

De inrichting in de backoffice is gemakkelijk. Maak de gewenste kaartsoorten aan en zorg dat er per voucher die ingezet gaat worden, één kaarsoort beschikbaar is. (Op dit moment kunnen wij tien vouchers koppelen)

Geef aan ons door welke kaartsoort bij welke voucher hoort. Bijvoorbeeld:

• Kaartsoort: Stadspas vanaf 17 jaar - voucher ID 9123
  • Kaartsoort: Stadspas 4 tot 17 jaar -  voucher ID 9172
  • Kaartsoort Stadspas 0 tot 3 jaar - voucher ID 9189

Vervolgens kunnen wij de koppeling tussen kaarsoort en voucher ID's achter de schermen maken, waardoor je bij het aanslaan van deze kaartsoort in de boxoffice, een pop-up krijgt om de pas te valideren.

Bij sommige passen wordt niet gewerkt met vouchers, maar met een ander afwaardeerproces, zoals bijvoorbeeld bij het verzilveren van de BGL VIP kaart. Hiervoor is dan alleen het koppelen van een unieke kaartsoort vereist. Hoewel het proces technisch anders verloopt, is de werkwijze voor het valideren van een extern kaartnummer in de kassa hetzelfde.

Valideren van een externe pas in de kassa

De diverse passen kunnen via de boxoffice gevalideerd worden. Hieronder de stappen die je in de boxoffice doorloopt.

1
Selecteer de opvoering waar je een kaartje voor wil aanslaan.

2
Kies de kaartsoort die je aan hebt gemaakt en gekoppeld is aan de betreffende pas. In onderstaand voorbeeld, de Rotterdampas.

3
Klik op 'betalen', vervolgens zie je de onderstaande pop-up.

4
Voer het pasnummer handmatig in of scan de barcode met de usb-scanner en klik op 'innemen'. Vervolgens wordt het pasnummer gevalideerd en (indien correct ingericht) direct de juiste voucher geselecteerd en afgewaardeerd.