Handleiding Cineville koppeling

In deze handleiding

Algemeen Basisinrichting Cineville (zonder online checker)
Online Cineville ticket (zonder online checker) Cineville tickets afhandelen via de kassa
Overige instellingen

Algemeen

Aankopen, reserveringen, bevestigingen, en annuleringen van Cineville tickets kunnen via de kassa en/of de online Cineville koppeling automatisch worden gedeeld met de externe database van Cineville. De Cineville koppeling is niet standaard beschikbaar en vergt een aparte inrichting in ActiveTickets en activatie bij Cineville. Heb je interesse? Neem contact op met onze collega's van de Sales afdeling, zij informeren je graag over de opties en kosten.

ActiveTickets biedt naast de originele Cineville koppeling via de kassa sinds het voorjaar van 2020 nieuwe opties aan voor het afhandelen van online Cineville bestellingen. 

De volgende varianten zijn binnen ActiveTickets nu beschikbaar voor het bestellen van Cineville tickets:

Basiskoppeling (zonder online pasvalidatie)

Dit is de originele Cineville koppeling. Online bestellen van een Cineville ticket is mogelijk, maar de pasvalidatie en controle op de Cineville regels vindt pas plaats bij het afhalen van de bestelling in de kassa.

  • Pashouder bestelt online de unieke Cineville-kaartsoort die staat ingesteld in de Cineville-koppeling. 
  • De Cineville pas wordt gevalideerd bij het afhalen van de bestelling in de kassa, en pas op dat moment - na controle op geldigheid pas en rechten - wordt de order (via de kassa) geregistreerd bij Cineville. 
  • Op locatie ontvangt de bezoeker een ticket met geldige barcode.

Basiskoppeling (met online pasvalidatie): 

  • Pashouder bestelt online de unieke Cineville-kaartsoort die staat ingesteld in de Cineville-koppeling, en moet per Cineville-ticket direct een geldig Cineville-pasnummer invoeren met de juiste rechten om het bestelproces te kunnen afronden. 
  • Via de api met Cineville wordt in het online bestelproces gecontroleerd op geldigheid en rechten van de pashouder, zodat geen kaarten besteld kunnen worden waar de pashouder geen recht (meer) op heeft. 
  • Afhalen van de bestelling in de kassa blijft nodig om het definitieve bezoek bij Cineville te registreren en een ticket met barcode te verkrijgen.

Basiskoppeling (met online pasvalidatie en Cineville Activatie zuil): 

  • Pashouder bestelt online de unieke Cineville-kaartsoort die staat ingesteld in de Cineville-koppeling, en moet per Cineville-ticket een geldig Cineville-pasnummer invoeren om het bestelproces te kunnen afronden. 
  • Via de api met Cineville wordt direct in het online bestelproces gecontroleerd op geldigheid en rechten van de pashouder, zodat geen kaarten besteld kunnen worden waar de pashouder geen recht (meer) op heeft. 
  • De besteller ontvangt direct na het bestellen een ticket met QR-code, die pas scanbaar (geldig) is als de ticket geactiveerd is binnen de daarvoor gestelde termijn op locatie (vanaf 90 minuten voor aanvang voorstelling). 
  • Dit activeren kan via het speciaal hiervoor ingericht Cineville activatie punt (Ipad in houder of zuil), zodat Cinevillers niet via de reguliere kassarij hoeven voor het afhalen van hun bestelling. Dit bespaart wachttijd voor de Cineville bezoeker en verwerkingstijd aan de reguliere kassa. Activatie van het ticket zorgt ervoor dat de reservering bij Cineville definitief wordt omgezet naar een bezoek. Naast activatie aan de zuil blijft het ook mogelijk het ticket via de kassa te activeren.

Hieronder vind je de informatie over de minimaal noodzakelijke basiskoppeling en de inrichting daarvan. Klik hier voor informatie over de combinatie met de online Cineville checker en Cineville Activatie App.

Basisinrichting Cineville (zonder online checker)

Voor het gebruik van de basiskoppeling met Cineville moet je als organisatie eerst zijn aangemeld bij Cineville, waarna ActiveTickets de koppeling kan activeren met behulp van de beschikbaar gestelde klantspecifieke api-key.

Voor de werking van de basiskoppeling is (naast overige instellingen die AT verzorgt) verder nodig:

  • Koppeling van een uniek kaartsoort ID voor Cineville kaarten. De Cineville kaartsoort moet hiervoor worden aangemaakt in de backoffice. ActiveTickets sluit het ID van deze kaartsoort aan op de koppeling. De koppeling werkt op basis van deze unieke kaartsoort (er kunnen niet meerdere kaartsoorten voor Cineville aangemaakt worden).
  • De unieke Cineville kaart moet aan het prijzenschema van een voorstelling worden toegevoegd en beschikbaar worden gemaakt op de gewenste kassa's om de koppeling te kunnen gebruiken. Vul als prijs 0,00 euro in (en eventueel een boekingsprijs).
  • Voorstellingen met Cineville kaart in het prijzenschema moeten worden gedeeld op door ActiveTickets aangemaakte Cineville Ledengroep waarop de gegevens gedeeld worden met Cineville
  • Wil je Cineville kaarten online aanbieden, maak deze dan ook op de website kassa beschikbaar. De besteller moet langs de kassa om zijn pas te valideren en mag pas bij afhalen een scanbare barcode ontvangen. Om ervoor te zorgen dat de online besteller niet direct na zijn online bestelling een ticket pdf met barcode krijgt, is een aanvullende instelling in de Cineville kaartsoort nodig: een barcode template moet worden ingesteld (zie uitleg hieronder).

Barcode template instellen Cineville

Online bestelde Cineville kaarten worden standaard in ActiveTickets verwerkt als "betaalde", afgeronde transacties, ze hebben dus in ActiveTickets GEEN reservering status. Dit om het mogelijk te maken wel een ticket te kunnen verzenden aan de bezoeker. Op dit ticket moet de barcode vervangen worden door een tekst, zodat de bezoeker pas bij het afhalen in de kassa na validatie van zijn pas een ticket met scanbare barcode ontvangt. 

Je stelt dit in door het selecteren van een barcode template in de Cineville kaartsoort:

Je maakt dit Barcode template met de gewenste tekst aan in de backoffice onder de menu optie Websitekarakteristieken > Templates:

Klik op Templates en dan op Nieuw in de menubalk:

Vul bij Omschrijving een interne naam in voor het label (niet zichtbaar voor bezoeker) en in het tekstvak bij Nederlands en eventueel Engels de tekst in die in de plaats van de barcode getoond moet worden op het Cineville e-ticket. Bijvoorbeeld “Meldt u bij de kassa met uw Cinevillepas voor uw ticket. 15 minuten voor aanvang van de voorstelling vervalt deze reservering.”

Na opslaan kun je dit template kiezen in de dropdown bij Barcode template in de kaartsoort en wordt op de pdf van het e-ticket de tekst getoond op de plek van de barcode.

Alternatieve inrichting via een afzonderlijke Reserveren-webshop

Het is bij gebruik van alleen de basiskoppeling (zonder online checker) eventueel mogelijk om de online Cineville-bestellingen wel in ActiveTickets te registreren met de status Reservering in plaats van een "betaalde" transactie via een aparte webshop waarin de betaalwijze Reserveren beschikbaar is. 

Het gevolg daarvan is dat de besteller een reserveringsbevestiging krijgt zonder e-ticket pdf en dus geen reguliere bevestigingsmail. De reserveringen kunnen in de kassa op dezelfde manier worden afgehaald als de Cineville tickets die met het standaard proces zijn besteld. Het nadeel van deze werkwijze is dat Cinevillers voor hun kaart een andere bestelroute (via tweede shop) moeten doorlopen dan voor normale kaarten, waardoor combinatiebestellingen niet binnen 1 transactie kunnen worden afgerond. Het advies van ActiveTickets is daarom het standaard proces te hanteren.

Online Cineville ticket basis (zonder online checker)

Bij het bestellen van een online Cineville ticket - zonder online pasvalidatie - verloopt het proces van bestellen tot afhalen volgens de volgende stappen:

1
Bezoeker koopt de unieke, gekoppelde Cineville kaartsoort in de webshop van het filmtheater.
2
De transactie wordt in ActiveTickets geregistreerd als aankoop (“betaalde transactie”, dus NIET als reservering) en als nog niet afgehaald. Cineville ontvangt op het moment van aankoop van de ticket nog geen bericht, dus er vindt op dat moment nog geen registratie van de order bij Cineville plaats.
3
Bezoeker ontvangt reguliere bevestigingsmail van betaalde transactie, met een pdf maar zonder Barcode: tekst Barcode Template vermeldt dat bezoeker langs de kassa moet voor afhalen en binnen welke tijd t.o.v. de voorstelling. Deze barcode template is gekoppeld in de kaartsoort.
4
Bezoeker meldt zich tijdig met zijn e-ticket en zijn pas bij de kassa (tussen 90 minuten voor aanvang tot door ActiveTickets ingestelde x minuten voor aanvang).
5
Kassamedewerker zoekt transactie op en “haalt deze af” door op Afhalen te klikken. Er verschijnt een pop-up om de Cineville pas van de bezoeker te valideren.
Bij succesvolle validatie van de pas en bijbehorende rechten kan de bestelling worden afgerond en wordt de aankoop via de koppeling als bezoek geregistreerd in de Cineville database. Het kaartje met barcode kan worden geprint.

Cineville tickets afhandelen via de kassa

Een Cineville kaartje kan online besteld zijn, waarbij de transactie moet worden afgehaald, maar je kunt een Cineville kaartje ook gewoon via de kassa aanslaan en verkopen. Bij directe invoer in de kassa verschijnt dezelfde pop-up voor het valideren van de Cineville pas, als bij het afhalen van een online besteld kaartje:

Scan de pas via de handscanner of vul het Cineville pasnummer handmatig in in het daarvoor bestemde invoerveld in de pop-up, en klik op Aanmelden. Het resultaat wat Cineville teruggeeft wat betreft het wel/niet geldig zijn van de pas zie je terug in de pop-up. 

Alleen bij succesvolle activatie kun je de bestelling afronden en het kaartje printen. Je kunt hieronder ook het instructie filmpje bekijken.

Overige instellingen

Het kan voorkomen dat gereserveerde of online bestelde Cineville-kaarten niet afgehaald worden door de bezoeker. Je kunt alle niet afgehaalde Cineville kaarten van een voorstelling in 1 keer laten vervallen, en het is eventueel mogelijk in te stellen om automatisch alle niet afgehaalde Cineville kaarten door het systeem te laten vervallen.

Laat Cinevillers vervallen (handmatig)

Selecteer de voorstelling waarvoor je alle niet afgehaalde Cineville kaarten wilt laten vervallen, en ga naar de tab met het Afhalersoverzicht. Hier zie je een extra knop ‘Laat Cinevillers vervallen’. Klik je op de knop, dan wordt deze actie uitgevoerd. Let op: deze actie is niet te herstellen, dus ga hier zorgvuldig mee om.
De functie 'Laat Cinevillers vervallen' werkt alleen als in de Cinevile kaartsoort niet de volgende optie staat aangevinkt: 'Handmatig terugboeken: Reserveringen met deze kaartsoort zijn alleen handmatig terug te boeken en worden niet meegenomen bij de 'alle reserveringen laten vervallen' actie.' Staat deze optie wel aan in de kaartsoort, dan werkt de functionaliteit niet.
Automatisch laten vervallen Cinevillers
Het is mogelijk om Cinevillers automatisch te laten vervallen, dit staat standaard niet aan en kan op verzoek door ActiveTickets worden ingeschakeld. 
Er kan ingesteld worden dat Cinevillers bijvoorbeeld 15 minuten VOOR de start van een opvoering automatisch komen te vervallen, dit kan echter ook zijn 20 minuten NA de start van de opvoering. Mocht je hiervan gebruik willen maken neem dan contact op met ActiveTickets support en geef aan wat je wenst qua instellingen. De inrichting wordt dan z.s.m. ingepland.
Let op: ook voor het automatisch laten vervallen van Cinevillers geldt dat dit een niet te herstellen handeling is.
Heeft deze uitleg je vraag beantwoord? Bedankt voor je feedback! Er is een probleem opgetreden bij het verzenden van je feedback. Probeer het later opnieuw.