Verkopen van een package (route)

Je kunt vanuit de boxoffice packages verkopen. Een package (route) is een arrangement, een totaalpakket dat je gezamenlijk aan wilt bieden aan je klanten. In de package neem je een aantal kaarten voor opvoeringen en/of producten op, waarvoor 1 totaalprijs door jezelf wordt bepaald. De capaciteit wordt berekend op basis van de capaciteitenschema's van de toegevoegde opvoeringen. Let op: Is de capaciteit niet meer beschikbaar voor 1 van de toegevoegde onderdelen dan zal de gehele package niet meer te koop zijn! Wil je meer weten over packages (routes)? Lees dan de Handleiding Packages (Routes).

Je kunt Packages op drie manieren verkopen, beide opties worden hieronder besproken. (Of bekijk de instructie video).

Dubbelklik op de video om deze op volledig scherm te bekijken

1

De makkelijkste manier om een package te verkopen is via de programmalijst. Doorloop onderstaande stappen:

• Klik op het programmalijst icoon (F4);
  • Klik nu op het ‘package’ icoon;
  • Er volgt nu een scherm waar alle beschikbare packages zichtbaar zijn. Klik op ‘Filter’ voor de package welke je wilt verkopen, de inhoud van de package wordt nu zichtbaar;
  • Klik op 1 van de opvoeringen, het maakt niet uit welke opvoering je kiest;
  • In de kaartsoorten lijst staat nu een aparte kaartsoort (de naam van de kaartsoort kan bij iedere klant verschillen!) voor de package, als je deze aanslaat wordt de complete inhoud van de route in een keer aangeslagen;
  • Kies nu de betaalwijze, indien je de kaarten wilt printen selecteer je ‘Print’, wil je niet printen zorg dan dat ‘Print’ niet geselecteerd is;
  • Klik nu op de ‘Betaal’ knop om de transactie af te ronden. Indien je ‘Print’ hebt gekozen worden de kaarten nu geprint.
2

Je kunt ook een package verkopen vanuit een opvoering welke in de package is opgenomen. Doorloop onderstaande stappen:

• Zoek de opvoering op welke is opgenomen in een route, dit kan via programma matrix, programma lijst of het programma schema (mogelijk zijn niet alle opties geactiveerd voor jouw organisatie);
  • In de kaartsoorten lijst staat nu een aparte kaartsoort (de naam van de kaartsoort kan bij iedere klant verschillen!) voor de package, als je deze aanslaat wordt de complete inhoud van de route in een keer aangeslagen;
  • Kies nu de betaalwijze, indien je de kaarten wilt printen selecteer je ‘Print’, wil je niet printen zorg dan dat ‘Print’ niet geselecteerd is;
  • Klik nu op de ‘Betaal’ knop om de transactie af te ronden. Indien je ‘Print’ hebt gekozen worden de kaarten nu geprint.
3

Je kunt ook een package verkopen aan een specifieke bezoeker. Doorloop onderstaande stappen:

• Zoek eerst de bezoeker op door de achternaam (of e-mailadres) in de zoekbalk in te voeren gevolgd door een ‘Enter’;
  • Kies de bezoeker in de lijst met gevonden bezoekers;
  • Klik op het programmalijst icoon (F4);
  • Klik nu op het ‘package’ icoon;
  • Er volgt nu een scherm waar alle beschikbare packages zichtbaar zijn. Klik op ‘Filter’ voor de package welke je wilt verkopen, de inhoud van de package wordt nu zichtbaar;
  • Klik op 1 van de opvoeringen, het maakt niet uit welke opvoering je kiest;
  • In de kaartsoorten lijst staat nu een aparte kaartsoort (de naam van de kaartsoort kan bij iedere klant verschillen!) voor de package, als je deze aanslaat wordt de complete inhoud van de route in een keer aangeslagen;
  • Kies nu de betaalwijze, indien je de kaarten wilt printen selecteer je ‘Print’, wil je niet printen zorg dan dat ‘Print’ niet geselecteerd is, je kunt ook kiezen voor ‘E-mail’ als je een bevestigingsmail naar de betreffende bezoeker wilt sturen;
  • Klik nu op de ‘Betaal’ knop om de transactie af te ronden. Indien je ‘Print’ hebt gekozen worden de kaarten nu geprint, indien je hebt gekozen voor ‘E-mail’ dan wordt er nu een bevestigingsmail (met E-tickets) naar de betreffende bezoeker gestuurd.