Routes (Packages)

Een route is een arrangement, een totaalpakket dat je gezamenlijk aan wilt bieden aan je klanten. In de route plaats je een aantal opvoeringen en/of producten, waarvoor 1 totaalprijs door jezelf wordt bepaald. De capaciteit wordt berekend op basis van de capaciteitenschema's van de toegevoegde opvoeringen. Let op: Is de capaciteit niet meer beschikbaar voor 1 van de toegevoegde onderdelen dan zal de gehele route niet meer te koop zijn!

Route aanmaken
Hier wordt een overzicht getoond van alle routes binnen ActiveTickets. Klik op de knop ‘ Nieuw’ om een nieuwe route aan te maken.

Vul de naam van de route in (de naam mag zelf worden bepaald). Klik vervolgens op de knop ‘ Toepassen’.

Het scherm van het ‘ route type’ zal verschijnen. Klik op de knop ‘ Nieuw’.

• Het scherm van ‘Package’ (te samenstellen pakket) zal verschijnen.
  • Vul de naam van het ‘Package’ in (de naam mag zelf worden bepaald).
  • Vul het veld ‘Naam’ in (dit is een verplicht veld en de naam mag zelf worden bepaald).
  • Zet het vinkje bij Actief aan.
  • Zet het vinkje bij ' Toon route inhoud in de shop' als je de onderdelen van de route zichtbaar wilt hebben in de shop
  • Geef aan vanaf welke datum/tijd de route te koop is
  • Geef de route eventueel een omschrijving. Dit zal online verschijnen en dus voor de bezoeker zichtbaar worden (dit is niet verplicht).
  • Selecteer de kassa's waar de route te koop moet zijn
  • Klik vervolgens op de knop ‘Toepassen’.
In het scherm van de Package zijn ‘ Onderdelen’ zichtbaar. Klik op de knop ‘ Nieuw’ om nieuwe onderdelen (kaartsoort en/of product) aan de route toe te voegen.

Het toevoegen van een kaartsoort of product aan de route
Het scherm van ‘ Nieuw route onderdeel aanmaken’ wordt getoond. Selecteer de optie ‘ Kaart’ of ‘Product’ (in dit geval wordt eerst voor de optie ‘ Kaart’ gekozen). Klik vervolgens op de knop ‘ Volgende’.
Selecteer het juiste event, opvoering en de betreffende kaartsoort. Let op: dit kan ook een kaartsoort zijn (met een speciale prijs), die alleen speciaal voor deze route wordt aangemaakt. Klik dan op de knop ‘ Volgende’.
Voor meer informatie over het aanmaken van kaartsoorten, zie de Handleiding Kaartsoorten.

De geselecteerde kaart staat klaar om aan de route (als onderdeel) te worden toegevoegd. Klik hiervoor op de knop ‘ Opslaan’.

In het scherm van de Package is het nieuwe onderdeel (kaart) nu zichtbaar. Klik op de knop ‘ Nieuw’ om opnieuw een onderdeel (kaartsoort en/of product) aan de route toe te voegen.