Inloggen en kassa instellingen (printers, pin, server connectie)

Na het downloaden en installeren van Boxoffice 3 wordt de applicatie automatisch opgestart. Hierna kun je inloggen. In deze handleiding beschrijven we hoe je inlogt en waar je de verschillende instellingen kunt vinden (of bekijk de video).

Dubbelklik op de video om deze op volledig scherm te bekijken

Inloggen: Membernaam en wachtwoord

• Zodra je de boxoffice voor de eerste keer opstart zie je het 'Login member' scherm, hier voer je de membernaam en wachtwoord in.
  • Klik na het invoeren van de Membernaam en wachtwoord op de button 'Login Member'

Op deze wijze wordt er (na het invoeren van de correcte gegevens) verbonden met de database van jouw organisatie. Deze gegevens hoef je in principe eenmalig in te voeren, tenzij je in het ' Aanmelden gebruiker' scherm op 'Niet deze member?' hebt geklikt.

De Membernaam en wachtwoord zijn bekend binnen jouw organisatie, indien noodzakelijk kun je deze opvragen bij de verantwoordelijke collega binnen jouw organisatie.

Inloggen: Gebruikersnaam en wachtwoord

• Als de Membernaam en wachtwoord correct zijn ingevoerd kom je nu op het 'Aanmelden gebruiker' scherm. Hier voer je je eigen gebruikersnaam en wachtwoord in
  • Selecteer de kassa waarop je mag inloggen
  • Klik na het invoeren van je gebruikersnaam en wachtwoord en het selecteren van de juiste kassa op de button 'Aanmelden gebruiker'

Printer instellingen na eerste keer inloggen

Printer keuze voor het printer van kaarten

Als je de eerste keer inlogt verschijnt er een scherm waar je het juiste type printer kunt kiezen en daarna de printer kunt selecteren. In de linkerkant van het scherm selecteer je het type printer waarop je kaarten print. Je hebt de volgende opties:

• Deze kassa heeft geen ticket printer (selecteer je deze optie dan kan je geen kaarten printen)
  • Boca printer via USB aangesloten (Windows)
  • Boca printer via het netwerk (Windows en Mac)
  • Bonnenprinter (Dit is meestal een Citizen of een Epson bonnenprinter)
  • Een reguliere printer (E-tickets) (Dit is een normale laserjet of Inkjet printer)

Selecteer een van de opties, onderaan het scherm verschijnt daar na een drop-down waar je de juiste printer kunt selecteren. Indien je een Boca Printer via het netwerk hebt geselecteerd verschijnt er een invoer veld waar je het IP-adres van de printer kunt invoeren samen met het poortnummer. Deze gegevens kun je opvragen bij je ICT verantwoordelijke binnen je organisatie. Zodra je in de drop-down de juiste printer hebt gekozen kun je via de knop ' Test afdruk' testen of de printer correct werkt.

Printer keuze voor het printer van Horeca en Retail bonnen

Indien je de Horeca en Retail module hebt afgenomen kun je in de rechterkant van het scherm het juiste type printer selecteren, je hebt de volgende opties:

• Deze kassa heeft geen horeca/retail printer (Selecteer deze optie als je geen Horeca en retail bonnen wilt printen)
  • Bonnenprinter (Dit is meestal een Citizen of een Epson bonnenprinter)

Als je voor de tweede optie hebt gekozen verschijnt er nu een drop-down waar je de juiste printer kunt selecteren. Zodra je een printer in de drop-down hebt gekozen kun je via de knop ' Test afdruk' testen of de printer correct werkt. Als je alle printer hebt geselecteerd kun je nu rechtsonder in het scherm op de knop 'Sluiten' klikken.

Bovenstaande printer selectie kun je altijd wijzigen, je kunt dit doen door rechtsboven in het scherm op het ' Sleuteltje' te klikken. In het menu wat verschijnt kies je voor 'Printers'.

Overige kassa instellingen

Via het Sleuteltje rechtsboven in het kassa scherm kun je het menu openen waar je meerdere kassa instellingen kunt openen. Hieronder kun je lezen welke instellingen je waar kunt wijzigen.

Kassa opmaken

Als je op ' Kassa opmaken' klikt kom je in het scherm waar je een kasopmaak formulier kunt invullen, bewerken of inzien.

Batch bewerkingen

Deze optie is binnenkort beschikbaar.

Plug in Scan (F12)

Via dit scherm kun je (met een USB scanner) direct kaarten en/of producten scannen vanuit het kassa scherm. Als je een USB scanner op de kassa PC hebt aangesloten kun je nu scannen, in het scherm krijg je direct de feedback (kaartje correct, geen kaartje gevonden, oud kaartje enz enz). Let op: Voor het scannen van barcodes heb je een 1D scanner nodig, wil je QR codes (en barcodes) scannen dan heb je een 2D scanner nodig.

Printers

Via dit scherm kan je de eerder ingestelde printers wijzigen, alle opties hebben we eerder in deze handleiding besproken en kun je hierboven teruglezen.

Pin terminal

Indien je de pinkoppeling afneemt dan kun je hier de COM poort wijzigen. Dit is de COM poort welke na installatie is toegewezen. Deze blijft over het algemeen hetzelfde, wijzig deze niet zomaar en alleen op verzoek van ActiveTickets.

Server connectie

In dit scherm kun je switchen naar de lokale server (indien je deze afneemt) indien je internet problemen hebt. Deze optie wordt binnenkort beschikbaar in Boxoffice 3.

Profiel

In dit scherm kan een gebruiker een ander thema kiezen (Donker of licht) of kiezen hoe de kaartsoort categorieën (indien je deze hebt afgenomen) getoond worden. Binnenkort volgen meerdere instellingen welke je via dit scherm kunt beheren.

Help

Als je deze optie selecteert dan wordt je direct doorgestuurd naar de Boxoffice 3 sectie op de support pagina gestuurd. Hier kan je alle handleidingen raadplegen en/of de instructie video's bekijken.

Over ActiveTickets

In dit scherm kun je gemakkelijk zien welke versie van de kassa is geïnstalleerd. Ook kan je via de knop ' Release notes' de release notes lezen (je wordt doorverwezen naar de release notes pagina op onze support pagina). Ook kan je hier door op de knop 'Afstandsbediening' te klikken onze support tool downloaden indien we vanaf afstand op je computer willen meekijken om op deze manier snel support te kunnen verlenen indien noodzakelijk.

Uitloggen

De naam zegt het al, via deze optie kun je uitloggen uit de kassa.

BOXOFFICE 3

Bekijk ook onze andere artikelen over de boxoffice en specifieke handelingen in de categorie Boxoffice 3