Betaalwijzen

Betaalwijzen in ActiveTickets zijn de verschillende mogelijkheden voor bezoekers om kaartjes af te rekenen, zowel in het verkoopscherm als online. Er zijn standaard een aantal betaalwijzen door ActiveTickets aangemaakt die je niet zelf kunt beheren, zoals Contant, Pin, Wachtlijst, Reservering, Factuur. Dit zijn de betaalwijzen in het grijs aangegeven in het overzicht. De reden waarom de betaalwijzen niet zelf te beheren zijn, is dat er verschillende andere zaken binnen AT aan gekoppeld staan, waarbij specifieke kennis van de software komt kijken. Geef ons dus een seintje als je vragen hebt met betrekking tot deze standaard betaalwijzen, we helpen je graag verder!

Er zijn daarnaast ook betaalwijzen die je zelf kunt aanmaken, bijvoorbeeld speciale waardebonnen.
Betaalwijzen Beheer
Wanneer je op de tegel Betaalwijzen klikt, verschijnt het hoofdscherm van betaalwijzen:

Om een nieuwe betaalwijze toe te voegen klik je op ' Nieuw', om een bestaande betaalwijze te wijzigen klik je na het selecteren van deze betaalwijze op ' wijzigen'.
Het volgende scherm opent:

Naam: Geef de betaalwijze een naam, dit is verplicht (Let op: de naam is zichtbaar voor bezoekers in de webshop als de betaalwijze online wordt aangeboden)

Naam Engels: Geef indien je de meertalige webshop gebruikt hier de Engelse naam in, dit is verplicht

Brand (Creditcard brand zoals bekend bij payment provider): Wanneer de betaalwijze gekoppeld is bij Buckaroo, Mollie of Ogone kun je Brand invullen (niet verplicht, bij twijfel neem je contact met onze support afdeling op!).
PM (zoals bekend bij payment provider): Wanneer de betaalwijze gekoppeld is bij Buckaroo, Mollie of Ogone kun je PM invullen (niet verplicht, bij twijfel neem je contact met onze support afdeling op!).
Actief: Vink deze optie aan als je de betaalwijze wilt activeren
Alleen beschikbaar bij op naam verkopen: Vink deze optie aan als je wilt dat de betaalwijze enkel beschikbaar is wanneer een bezoeker zich bekend maakteen account heeft.
Kassa's: Selecteer de kassa's waar je de betaalwijze wilt aanbieden, let op betaalwijze als Mastercard, VISA, iDeal, Paypal, Podiumcadeaukaart zijn alleen online beschikbaar!Vinkje dergelijke betaalwijzen niet aan voor de boxoffice.
Je kunt ervoor kiezen om transactiekosten te koppelen aan de betaalwijze:

Absoluut: een vast bedrag per transactie.
Relatief: een percentage van de transactie.
In het drop-down menu kun je kiezen uit 2 opties:
' Relatief bedrag berekenen over totaalbedrag (bedrag inhoud shoppingcart + evt. andere administratiekosten + absolute kosten)': Wanneer je voor deze optie kiest, wordt een relatief bedrag per transactie berekend over het totale bedrag van de transactie.
' Relatief bedrag berekenen over inhoud shoppingcard': Het relatieve bedrag wordt berekend over enkel de kaartjes/producten in de winkelwagen, niet over de administratiekosten en absolute kosten.
Heb je nog verdere vragen dan kan je uiteraard altijd contact opnemen met onze Support afdeling. We helpen je graag verder.
Heeft deze uitleg je vraag beantwoord? Bedankt voor je feedback! Er is een probleem opgetreden bij het verzenden van je feedback. Probeer het later opnieuw.