Pinkoppeling

Het is in de ActiveTickets boxoffice mogelijk om het transactiebedrag automatisch op de pinterminal te laten verschijnen, dit voorkomt dat er fouten worden gemaakt bij het invoeren van bedragen op de pinterminal.

De benodigde hardware voor de pinkoppeling

Pinterminals van het merk/type:

  • PAX A80/A35 via USB (dit is een benodigde combinatie van hoofd + klantterminal). Let op, andere types of merken pin apparatuur worden NIET ondersteund en hiervoor kunnen wij de pinkoppeling niet realiseren! 

PAX A80-A35









Overige hardware:

  • Windows PC (minimaal Windows 10), de pinkoppeling werkt NIET op een Mac.
  • De juiste bekabeling voor verbinding van de pinterminal met PC via USB. Neem bij twijfel eerst contact op met de leverancier van de pinterminal en geef aan dat je een 2-staps kassakoppeling wil maken. Onderstaande bekabeling is noodzakelijk:

USB-kabel voor 2-staps kassakoppeling

RS232-kabel voor 2-staps kassakoppeling

Andere aandachtspunten:

  • ActiveTickets verzorgt NIET de installatie van de pinapparatuur, deze dient werkend en voorzien van internet verbinding aanwezig te zijn op het moment van realiseren van de pinkoppeling met ActiveTickets
  • De pinterminal heeft een werkende internet verbinding nodig, deze verbinding is bedraad. Voor de juiste bekabeling/aansluiting kan je contact opnemen met de leverancier van de pinterminal.
  • De pinkoppeling moet per ActiveTickets kassa worden geactiveerd. De klant zal bij ActiveTickets support moeten aangegeven voor welke kassa's de pinkoppeling moet worden geactiveerd.
  • De klant zal bij CCV (of de leverancier van de pinterminal) moeten aangegeven dat de pinterminal een gekoppelde pinterminal is van ActiveTickets. Je kan controleren of de kassakoppeling aanstaat, de instelling is te vinden in de CCV service app; kies voor menu => manager menu (voor het manager wachtwoord in en klik op 'Ok') => rapporten => terminal -> parameters -> algemeen (kies als laatste voor de optie 'Print'. Onder aan de bon kan je zien of de kassakoppeling (OPI) aan staat of niet. Als deze instelling niet aanstaat kan CCV of jouw pin leverancier deze instelling activeren. (Hier zijn mogelijk kosten aan verbonden, ActiveTickets heeft hier geen invloed op).
  • In de PayStart app moet ook de kassakoppeling aan staan. je kan dit op de volgende manier controleren: Open de PayStart app => Open de instellingen (tandwieltje) => Klik op 'Kassakoppeling' => Als de kassakoppeling uit staat kies je voor de optie 'Hybride / gemengd'
  • In de boxoffice zal eenmalig de juiste COM poort moeten worden geselecteerd. Deze instelling is te vinden onder het "sleuteltje" -> PIN Terminal. Als de terminal correct is aangesloten kan je op je Windows PC in 'Apparaatbeheer' zien welke COM poort er is toegewezen aan de terminal. In 'Apparaatbeheer' kies je voor 'Poorten (COM & LPT). Hier kan je achter het device zien welke COM poort er is toegewezen. 
  • De pin terminal moet direct op een kassa pc aangesloten zijn op een vrije USB poort, de terminal moet altijd op een dezelfde USB poort op de kassa PC aangesloten zijn. Gebruik GEEN USB hub om de pinterminal aan te sluiten, dit ondersteunen wij niet en mogelijk werkt de pinkoppeling ook niet correct!

Voor meer info:
Informeer bij onze Sales afdeling welke kosten de pinkoppeling met zich meebrengt.

Heeft deze uitleg je vraag beantwoord? Bedankt voor je feedback! Er is een probleem opgetreden bij het verzenden van je feedback. Probeer het later opnieuw.