Podiumkunst.info (= nu DIP Verkoopmonitor)

Podiumkunst.info (inmiddels opgegaan in de DIP Verkoopmonitor als onderdeel van het DIP Platform) is een database waarin informatie wordt verzameld en waaruit informatie kan worden gehaald. Dit gebeurt door middel van geautomatiseerde koppelingen met de kaartverkoop- en boekingssystemen van podia, producenten en impresariaten. Het is geen vervanging van systemen, maar het laat de bestaande systemen via een centrale database met elkaar communiceren. Via een persoonlijke inlog kunnen de deelnemers naar de Podiumkunst.info pagina (nu DIP Verkoopmonitor), waarbij het voor iedere partij uitsluitend mogelijk is informatie over de eigen voorstellingen en/of producties te zien. Via de koppeling kan de informatie ook automatisch naar de eigen systemen doorgeschreven worden.

Heb je interesse in de Podiumkunst.info (DIP Verkoopmonitor) koppeling met ActiveTickets neem dan contact met onze support afdeling support afdeling.
Event, Opvoering en kaartsoort instellingen Podiumkunst.info:
Zodra de koppeling is gerealiseerd moeten er een aantal zaken ingesteld worden, let op: de koppeling werkt enkel op Event en Opvoering niveau en werkt niet in de ProgramWizard.
Eventbeheer:
In elk event die geëxporteerd dient te worden moet het Podiumkunst productienummer ingevuld worden. Open hiervoor (onder de tegel ' Events') het betreffende event en vul het juiste Podiumkunst productienummer in, in het veld 'Podiumkunst productie nummer':

Herhaal deze stap voor elk event die geëxporteerd dient te worden. De juiste Podiumkunst productienummers kunnen opgevraagd worden bij Podiumkunst.info.
Opvoeringenbeheer:
In elke opvoering die geëxporteerd dient te worden moet het Podiumkunst voorstellingsnummer (getal) ingevuld worden. Open hiervoor (Onder de tegel 'Opvoeringen') de betreffende opvoering en selecteer het tabblad 'Export'. Vul hierna het juiste Podiumkunst voorstellingsnummer (getal) in, in het veld 'Podiumkunst voorstellingsnummer':

Herhaal deze stap voor elke opvoering die geëxporteerd dient te worden. De juiste Podiumkunst voorstellingsnummers kunnen opgevraagd worden bij Podiumkunst.info.
Kaartsoortbeheer:
Selecteer in de betreffende kaartsoort het juiste type. Kaartsoorten zonder type worden geëxporteerd als type 'other'. Open de betreffende kaartsoort en selecteer in het drop-down menu achter 'Podiumkunst kaartsoorttype' het juiste type.

Herhaal deze stap voor elke kaartsoort welke die geëxporteerd dient te worden.
Exporteren van de gegevens:
De gegevens worden automatisch geëxporteerd naar Podiumkunst.info, dit gebeurd dagelijks tussen 3 en 4 's nachts. Het betreft de opvoeringen in de toekomst en opvoeringen tot 30 dagen terug.
Het is ook mogelijk om de cijfers handmatig de genereren volg hiervoor onderstaande stappen:
Klik hiervoor op de tegel ' Podiumkunst.info'.
Selecteer de juiste periode, deze staat standaard op 30 dagen terug tot vandaag 3:00
Klik op de knop ' Cijfers van geselecteerde periode ophalen', hierna verschijnt het rapport

Klik hierna op de knop ' Cijfers uploaden naar Podiumkunst info' om de cijfers te uploaden.
Dit overzicht kun je ook gebruiken om:
  • Te controleren of de instellingen bij het event/opvoering/kaartsoort/kassa kloppen. M.a.w. zijn de gegevens compleet.
  • Te zien wat de cumulatieve cijfers zijn voor de opvoeringen in de geselecteerde periode.
Voor meer informatie over Podiumkunst.info kun je ook terecht op https://dip.nl/verkoopmonitor