Handleiding Digitale Bioscoopbon

Deze handleiding bestaat uit twee onderdelen. Allereerst wordt uitgelegd hoe een digitale bioscoopbon aan de kassa verkocht kan worden. Vervolgens wordt uitgelegd hoe een ticket aan de kassa afgerekend kan worden met de digitale bioscoopbon.

Het verkopen van een digitale bioscoopbon aan de kassa

Opwaarderen Digitale Bioscoopbon:
Lege bonnen: Op deze bonnen kan een tegoed opgezet worden. De kassamedewerker kan deze opwaarderen en daarmee wordt de kaart meteen geactiveerd. Aan het opwaarderen is een minimum en een maximum bedrag gebonden. (een bon kan leeg zijn als een bezoeker een andere waarde op de kaart wil dan standaard voorhanden is).
Een lege bioscoopbon opwaarderen en verkopen:
  • Ga naar het tabje 'producten'
  • Klik op ‘bioscoopbon opladen’
  • In de pop-up die nu verschijnt is een veld genaamd 'kaartnummer' zichtbaar
  • Scan nu de (nieuwe) digitale bioscoopbon of vul hier het nummer in dat (onder de barcode) op de bon staat en druk op enter
  • Er verschijnt nu een rijtje met alle gegevens over de kaart
  • Vul het gewenste bedrag om op de kaart te zetten in (let op: er is een minimum en een maximum. Zie website Nationale Bioscoopbon) en klik op ‘opslaan voor activatie + opwaarderen’
  • De bon met het juiste bedrag komt nu rechts onderin het scherm te staan
  • Selecteer de gewenste betaalwijze en klik op ‘betalen’. Geef na het afrekenen de pas mee aan de bezoeker.

Een ticket aan de kassa afrekenen met de digitale bioscoopbon

Het volledige bedrag betalen met de bioscoopbon
Als een bezoeker een ticket aan de kassa koopt en wil afrekenen met de digitale bioscoopbon moeten de volgende stappen gevolgd worden in ActiveTickets:
  • Sla het aantal tickets aan voor de juiste opvoering
  • Kies in de drop-down van betaalwijzen voor de 'digitale bioscoopbon’
  • In de pop-up die verschijnt is een knop genaamd 'bonnen wijzigen' zichtbaar, klik op deze knop
  • Scan nu de digitale bioscoopbon of vul hier het nummer in dat (onder de barcode) op de bon staat en druk op enter
  • Het tegoed dat op de kaart staat verschijnt in het scherm
  • Het bedrag van de bestelling staat standaard ingevuld in het veld 'Afwaardeer bedrag' (Indien het bedrag op de digitale bioscoopbon niet voldoende is klik je op 'OK', je keert dan terug en je kan direct een tweede betaalwijze (b.v. Pin, Contant) selecteren voor het resterende bedrag)
  • Klik daarna op ‘OK’
  • Klik, als dit het einde van de transactie is, op 'betalen'.
Er is nu afgerekend met tegoed van de digitale bioscoopbon.
Het volledige bedrag betalen met meerdere bioscoopbonnen
Als een bezoeker een ticket aan de kassa koopt en wil afrekenen met meerdere digitale bioscoopbonnen moeten de volgende stappen gevolgd worden in ActiveTickets:
  • Sla het aantal tickets aan voor de juiste opvoering
  • Kies in de drop-down van betaalwijzen voor de 'digitale bioscoopbon’
  • In de pop-up die verschijnt is een knop genaamd 'bonnen wijzigen' zichtbaar, klik op deze knop
  • Scan nu de digitale bioscoopbon of vul hier het nummer in dat (onder de barcode) op de bon staat en druk op enter
  • Het tegoed dat op de kaart staat verschijnt in het scherm
  • Het bedrag van de bestelling staat standaard ingevuld in het veld 'Afwaardeer bedrag' (Indien het bedrag op de digitale bioscoopbon niet voldoende is klik je op 'OK', je keert dan terug en je kan direct een tweede betaalwijze (b.v. Pin, Contant) selecteren voor het resterende bedrag)
  • Klik op de '+' knop. Hierna scan je de tweede digitale bioscoop bon of vul je hier het nummer in dat (onder de barcode) op de bon staat en druk op enter. je kunt deze stap herhalen als de bezoeker met meerdere digitale bioscoopbonnen wil betalen
  • Klik daarna op ‘OK’
  • Klik, als dit het einde van de transactie is, op 'betalen'.
Er is nu afgerekend met tegoed van meerdere digitale bioscoopbonnen.
Het gebruiken van meerdere betaalwijzen, waaronder de bioscoopbon
Het is mogelijk om een bezoeker het bedrag van de bestelling deels met de digitale bioscoopbon en deels met een andere betaalwijze (zoals pin of contant) te laten betalen.
Om deels met een digitale bioscoopbon en deels met een andere betaalwijze te betalen volg je de volgende stappen:
  • Sla het aantal tickets aan voor de juiste opvoering
  • Kies in de drop-down van betaalwijzen voor de optie ‘meerdere betaalwijzen’
  • Selecteer in de pop-up die verschijnt (in de drop-down van betaalwijzen) de ‘Digitale Bioscoopbon’
  • Aan de linkerkant van de pop-up is een veld genaamd 'kaartnummer' zichtbaar
  • Scan nu de digitale bioscoopbon of vul hier het nummer in dat (onder de barcode) op de bon staat en druk op enter
  • Het tegoed dat op de kaart staat verschijnt aan de linkerkant van de pop-up;
  • Rechts bovenin de pop-up wordt vermeld wat het bedrag van de totale bestelling is
  • Vul bij 'Afwaardeer Bedrag' nu het bedrag in dat de bezoeker met de bon wil betalen en klik hierna op 'OK'
  • Hierna keer je terug naar de eerste pop-up. Klik vervolgens op de ‘+’ in de pop-up
  • Er verschijnt nu extra veld met betaalwijzen
  • Selecteer in de 2e drop-down van de betaalwijzen de gewenste betaalwijze
  • Geef aan welk bedrag de bezoeker met deze betaalwijze wilt afrekenen
  • Klik op ‘OK’, de pop-up sluit zich
  • Klik nu op ‘Betalen’ om de bestelling definitief te maken

Er is nu deels met de Digitale Bioscoopbon en deels met een andere betaalwijze afgerekend.