Handleiding Installeren en deïnstalleren Boxoffice 2

Let op: vanaf 20 december 2021 is de nieuwe Boxoffice applicatie beschikbaar, Boxoffice 3, en daarvoor plaatsen wij een aparte handleiding op de Support pagina. Onderstaande handleiding kan alleen gebruikt worden voor de installatie van Boxoffice 2. Check alvast deze pagina voor de technische specificaties van Boxoffice 3.

In deze handleiding lees je opties om de Boxoffice v.w.b het installeren van de Boxoffice op een Windows machine of op een Mac. Wij adviseren om het installatieprogramma te gebruiken, indien noodzakelijk zijn de overige opties ook beschikbaar. LET OP: wij adviseren om de Boxoffice te installeren met administrator rechten, zorg dat je deze beschikbaar hebt als je de Boxoffice gaat installeren. Heb je deze gegevens niet vraag deze dan op bij je systeembeheerder /systeembeheer partij.

Kom je er niet uit of heb je nog vragen neem dan contact op met onze Support afdeling. We helpen je graag verder.

Het installeren van de boxoffice: Windows

Heb je al een Boxoffice op je computer, maar wil je deze opnieuw installeren? De-installeer dan eerst de kassaversie die op je computer staat.
1. Installatie via installatieprogramma

Download en start het installatie programma via: https://cramgosupport.activetickets.com/setup/BoxofficeSetup.exe. Je kunt een waarschuwing krijgen dat de applicatie van Internet komt. Klik ‘meer info’ en start de setup. In de setup kies je voor ‘Boxoffice Standaard’.

Zodra je de boxoffice de eerste keer opent log je in met de membernaam en het memberwachtwoord van je organisatie (Let op: dit is niet hetzelfde als je gebruikersnaam en wachtwoord). Inloggen met je membernaam en wachtwoord is eenmalig en wordt onthouden. Deze membernaam en memberwachtwoord zijn binnen je organisatie bekend. Als je bent ingelogd ben je verbonden met de juiste database, hierna kan je direct inloggen met je eigen gebruikersnaam en wachtwoord.
LET OP: als je in het inlogscherm op ' Niet deze member' klikt, dan dien je opnieuw de membernaam en wachtwoord in te voeren. Gebruik deze optie alleen indien noodzakelijk en als je over deze gegevens beschikt! Mocht je toch op ' Niet deze member?' geklikt hebben vraag dan de juiste gegevens op bij de juiste persoon binnen je organisatie.

Het installeren van de boxoffice op Mac OS

Let op: Update MacOS nog niet naar de laatste versie 'Catalina', aangezien er geen 64-bits applicatie van de boxoffice beschikbaar is (Catalina ondersteund alleen 64-bits applicaties, 32-bits applicaties zoals de boxoffice worden niet meer ondersteund) zal deze na de update niet meer werken. Uiteraard wordt er door onze ontwikkelaars onderzoek gedaan naar een mogelijke oplossing. Deze hopen wij (indien mogelijk) z.s.m. te kunnen aanbieden.
1. Installatie via installatie programma

Heb je al een boxoffice op je computer, verwijder deze dan eerst. Voor het opnieuw installeren: download via:  https://cramgosupport.activetickets.com/setup/AT%20Boxoffice.pkg. Als het bestand is gedownload ga je naar de downloads folder, klik met de rechtermuisknop op het installatie bestand en kies voor 'open' en geef toestemming om het bestand te installeren. Als er wordt gevraagd om je wachtwoord dan voer je deze in om de installatie te kunnen voltooien.

Zodra je de boxoffice de eerste keer opent log je in met de membernaam en memberwachtwoord (Let op: dit is niet je eigen gebruikersnaam en wachtwoord). Inloggen met je membernaam en wachtwoord is eenmalig en wordt onthouden. Deze membernaam en memberwachtwoord zijn binnen je organisatie bekend. Als je bent ingelogd ben je verbonden met de juiste database, hierna kun je direct inloggen met je eigen gebruikersnaam en wachtwoord.

LET OP: als je in het inlogscherm op ' Niet deze member' klikt, dan dien je opnieuw de membernaam en wachtwoord in te voeren. Gebruik deze optie alleen indien noodzakelijk en als je over deze gegevens beschikt! Mocht je toch op ' Niet deze member?' geklikt hebben vraag dan de juiste gegevens op bij de juiste persoon binnen je organisatie!

Installeren boxoffice na eerdere de-installatie

Mocht je na het de-installeren van de boxoffice deze opnieuw willen installeren dan kun je een melding krijgen dat de boxoffice al is geïnstalleerd. Er is dan bij het de-installeren een bestandje op de PC achtergebleven welke eerst verwijderd moet worden.
Het bestandje kan op Windows PC's als volgt verwijderd worden, voer deze stappen uit met ‘administrator rechten’:

Open Windows Verkenner

• Navigeer naar de volgende map: C:\gebruikers\gebruikersnaam\AppData\LocalLow\Microsoft\Silverlight\OutOfBrowser\index (Engels: C:\Users\Username\AppData\LocalLow\Microsoft\Silverlight\OutOfBrowser\index)
  • In de map ‘index’ zie je een bestandje staan dat ‘boxoffice.activetickets’ of 'kassa.activetickets' heet, verwijder alleen dit bestandje
  • Installeer hierna de boxoffice opnieuw via de eerder beschreven werkwijze
Het bestandje kan op een MAC als volgt verwijderd worden, voer deze stappen uit met ‘administrator rechten’:
  • Open Finder
  • Navigeer naar de map Documenten
  • Zoek naar de map 'ActiveTickets'
  • Verwijder de gehele map 'ActiveTickets'. Als dit is gedaan kan je via de boxoffice opnieuw downloaden en installeren volgens de bekende stappen.

Opstarten

De boxoffice kan, na installatie, op 2 manieren worden opgestart:
1. Nieuw desktop icoon, genaamd ActiveTickets.

2. Onder de start knop -> alle programma’s, zit nu de nieuwe versie van ActiveTickets.

Het verwijderen van de boxoffice

Het verwijderen van de boxoffice van je pc of laptop met Windows kun je op twee manieren doen.
De eerste manier is:
  • Klik op start;
  • Open het 'Configuratiescherm' ('Control Panel');
  • Klik op 'Programma's en Onderdelen' ('Programs and Features');
  • Klik op 'Verwijder programma' ('Uninstall a program');
  • Selecteer de ActiveTickets boxoffice applicatie;
  • En klik op 'Verwijderen' ('Uninstall') om de boxoffice van je pc of laptop te verwijderen.

De tweede manier is:
  • Start de applicatie op, maar log niet in
  • Ga in de balk Aanmelden bij ActiveTickets achter de tekst staan met je cursor en klik rechtermuisknop
  • Kies vervolgens Deze applicatie verwijderen

Ondersteuning installatie Boxoffice op Windows of MAC

Kom je er niet uit neem dan eerst contact op met je systeembeheerder of ICT partij voor verdere ondersteuning bij de installatie. Uiteraard kan je ook met de support afdeling van ActiveTickets contact opnemen, zorg er dan wel voor dat je op de PC/laptop bent ingelogd met Administrator rechten (dit is noodzakelijk aangezien er een applicatie geïnstalleerd moet worden) en zorg dat je onze support tool hebt geïnstalleerd, deze download je hier!