Een reservering afhalen

Nadat een reservering is gemaakt, kan de bezoeker de tickets aan de kassa ophalen, of kun je de tickets vanuit de bezoeker aan de bezoeker mailen. Een reservering kan in zijn geheel worden afgehaald, maar het is ook mogelijk om een deel van de tickets af te halen en het andere deel te laten staan. Wil je weten hoe je een reservering maakt? Bekijk dan de Handleiding Een Ticket Reserveren.

Bekijk hier de instructievideo

Een reservering afhalen gaat als volgt:

• Zoek de reservering op. Dit kan op twee manieren: Vul de transactiecode in het zoekvalk rechtsboven in het scherm in of zoek op naam/ postcode of e-mailadres van de bezoeker in het zoekvak rechtsboven in het scherm;

Let op: bij het zoeken op e-mailadres moet het eerste gedeelte inclusief de @ ingevuld worden.

1
Wanneer de juiste reservering is gevonden, klik je de reservering open. Dat doe je door op het blauwe blokje met het reserveringsnummer te klikken;
2
De reservering opent zich in het rechter gedeelte van je scherm. Je ziet de naam staan en daaronder staan alle gereserveerde tickets;
3
Selecteer, om de kaarten af te halen, de juiste betaalwijze;
4
Wil je de tickets printen? Vink dan 'print' (staat standaard aangevinkt) aan;
5
Wil je de tickets mailen? Vink dan 'Email' aan. Hiermee wordt een mail met de e-tickets verzonden naar de bezoeker;
6
Klik vervolgens op 'Betalen' om de tickets te printen of mailen en definitief af te halen.

Het is in ActiveTickets ook mogelijk om slechts een deel van de kaarten van een reservering op te laten halen door de bezoeker. Stel, 2 stellen hebben een reservering geplaatst van in totaal dus 4 kaarten. Het eerste stel is wat eerder bij de kassa en wil vast hun 2 kaarten afhalen, dan kan dit. Dit is een zogenaamde deelafhaling. Dit gaat bijna hetzelfde als een volledige afhaling, maar heeft een extra stap.

Zo gaat een deelafhaling:

• Zoek de reservering op. Dit kan op twee manieren: Vul de transactiecode in het zoekvalk rechtsboven in het scherm in of zoek op naam/ postcode of e-mailadres van de bezoeker in het zoekvak rechtsboven in het scherm;

Let op: bij het zoeken op e-mailadres moet het eerste gedeelte inclusief de @ ingevuld worden.

1
Wanneer de juiste reservering is gevonden, klik je de reservering open. Dat doe je door op het blauwe blokje met het reserveringsnummer te klikken;
2
De reservering opent zich in het rechter gedeelte van je scherm. Je ziet de naam staan en daaronder staan alle gereserveerde tickets;
3
Zorg ervoor dat de af te halen tickets aangevinkt zijn en de niet af te halen tickets uitgevinkt;
4
Selecteer, om het ene deel van de kaarten af te halen, de juiste betaalwijze;
5
Wil je de tickets printen? Vink dan 'print' (staat standaard aangevinkt) aan;
6
Wil je de tickets mailen? Vink dan 'Email' aan. Hiermee wordt een mail met de e-tickets verzonden naar de bezoeker;
7
Klik vervolgens op 'Betalen' om de tickets te printen of mailen en de deelafhaling definitief te maken.

Tip: Mocht je het reserveringsnummer niet weten of de naam van de bezoeker zo snel niet kunnen vinden kun je de reservering op een alternatieve manier vinden:

1
Selecteer de opvoering waarvoor de gereserveerde kaarten afgehaald worden;
2
Open het tabblad 'Afhalen';
3
Linksboven in het scherm staan nu alle reserveringen voor de geselecteerde opvoering;
Zoek hierin de gewenste reservering.