Bezoekers van een opvoering

In het rapport 'Bezoekers van een opvoering' kan je gemakkelijk alle bezoekers terug zien van een specifieke opvoering. Hoe je het rapport kunt genereren lees je in onderstaand stappenplan. Ook wordt uitgelegd welke gegevens je in dit rapport kunt verwachten.

1
Selecteer in de backoffice de tegel ' Bezoekers van een opvoering'. Op de volgende paginafilters instellen, opvoeringen die vallen binnen de geselecteerde periode worden in het rapport getoond. Selecteer in de drop-down de gewenste maand, jaar en eventueel Genre en de juiste selectie van opvoeringen wordt getoond.

2
Op de volgende pagina wordt het rapport getoond. Onderstaande gegevens worden in dit rapport weergegeven:

 
Achternaam: De achternaam van de bezoeker (mits de transactie op naam is gedaan en dit veld bij registratie minimaal op optioneel staat en is ingevuld door de bezoeker)
Tussenvoegsel: Eventueel tussenvoegsel  (mits de transactie op naam is gedaan en dit veld bij registratie minimaal op optioneel staat en is ingevuld door de bezoeker)
Voornaam: De voornaam van de bezoeker (mits de transactie op naam is gedaan en dit veld bij registratie minimaal op optioneel staat en is ingevuld door de bezoeker)
Telefoon: Het telefoonnummer van de bezoeker (mits de transactie op naam is gedaan en dit veld bij registratie minimaal op optioneel staat en is ingevuld door de bezoeker)
Straat: De straat van de bezoeker (mits de transactie op naam is gedaan en dit veld bij registratie minimaal op optioneel staat en is ingevuld door de bezoeker)
Huisnummer: Het huisnummer van de bezoeker (mits de transactie op naam is gedaan en dit veld bij registratie minimaal op optioneel staat en is ingevuld door de bezoeker)
Postcode: De postcode van de bezoeker (mits de transactie op naam is gedaan en dit veld bij registratie minimaal op optioneel staat en is ingevuld door de bezoeker)
Woonplaats: De woonplaats van de bezoeker (mits de transactie op naam is gedaan en dit veld bij registratie minimaal op optioneel staat en is ingevuld door de bezoeker)
Email: Het e-mailadres van de bezoeker
Transactiecode: Het transactienummer
Transactietijd: De transactie datum/tijd
Kassa: De kassa waarop de transactie is voltooid
Kaartsoort: De gekochte kaartsoort binnen de transactie ( zijn er meerdere kaartsoorten verkocht binnen de transactie dan wordt iedere kaartsoort op een aparte regel getoond)
Aantal: Het totaal aantal verkochte kaarten van de specifieke kaartsoort
Bedrag: Het bedrag van de transactie
Speciale status: Eventuele special status zoals 'Reservering' 

Heb je nog verdere vragen dan kan je uiteraard altijd contact opnemen met onze Support afdeling. We helpen je graag verder.
Heeft deze uitleg je vraag beantwoord? Bedankt voor je feedback! Er is een probleem opgetreden bij het verzenden van je feedback. Probeer het later opnieuw.