Gesweepte transacties inzien

Onder het kopje Verkoop is een tegel waarmee je de gesweepte transacties kunt inzien. Let op: Deze optie moet in de rolgroep geactiveerd worden, zie je deze tegel niet? Activeer dan het juiste recht in de rolgroep, meer over rolgroepen lees je in de Handleiding Gebruikers en Rolgroepen.

Gesweepte transacties zijn transacties die na afloop van de sessietijd niet betaald zijn. Dit kan diverse oorzaken hebben, een tweetal daarvan zijn:

  • Bezoeker wil de kaarten toch niet bestellen en heeft ze niet uit het winkelmandje verwijderd.
  • De bank heeft mogelijk een storing, waardoor de goedkeuring van de betaling pas na afloop van de sessietijd wordt teruggekoppeld en de tickets al vrijgegeven zijn.

In het laatste geval ontvangt de bezoeker een  fout bij bestellen e-mail waarin de bezoekersnaam en het transactienummer staan gemeld.

Wanneer de bezoeker aangeeft de tickets toch te willen: controleer in het betaalplatform of de betaling succesvol is geweest en zoek de transactie op onder Gesweepte transacties om de inhoud van de oorspronkelijke bestelling in te zien.

Om de transactie inhoud te zien kun je zoeken op de volgende criteria:

  • Het transactienummer
  • E-mailadres
  • Periode waarbinnen de transactie heeft plaatsgevonden

Let op: Je moet een keuze maken tussen de criteria, je kunt ze niet in combinatie met elkaar gebruiken.

Heb je nog verdere vragen dan kan je uiteraard altijd contact opnemen met onze Support afdeling. We helpen je graag verder.
Heeft deze uitleg je vraag beantwoord? Bedankt voor je feedback! Er is een probleem opgetreden bij het verzenden van je feedback. Probeer het later opnieuw.