Gebruikers

Binnen ActiveTickets kan je verschillende gebruikers aanmaken. Per gebruiker kan je bepaalde rechten toekennen. Denk hierbij aan programmeurs, administratie medewerkers, kassa medewerkers, beheer enz enz. Je geeft de gebruiker de juiste rechten door een rolgroep (een combinatie van verschillende rechten) aan het gebruikers account te koppelen . Je maakt dus eerst (indien deze nog niet bestaat) een rolgroep aan, hoe je dit doet lees je in de handleiding Rolgroepen.
Klik op de tegel Gebruikers.

Gebruikers zijn de daadwerkelijke mensen die je systeem gaan gebruiken.
Hier wordt het overzicht van gebruikers binnen ActiveTickets getoond. Klik op de knop ‘ Nieuw’ om een nieuwe gebruiker toegang te geven tot ActiveTickets.

Vul minimaal de gebruikersnaam en het wachtwoord in, let op: Een wachtwoord moet uit minimaal 8 tekens bestaan!. Zet een vinkje bij Actief. Selecteer vervolgens 1 of meer kassa’s. Klik daarna op de knop Toepassen.

De juiste rolgroep kan nu aan de gebruiker worden toegekend. Klik hiervoor op de Verander om de rolgroep toe te kennen. Klik daarna op de knop Opslaan.

De gebruiker is nu aangemaakt en deze kan nu met deze gegevens inloggen.