Rolgroepen

In ActiveTickets is het mogelijk om verschillende medewerkers in te laten loggen in het systeem. Zij kunnen elk bepaalde rechten toegekend krijgen die aangeven wat iemand in het systeem wel of niet mag doen. De mogelijkheden in het beheer van deze Gebruikers en Rolgroepen staan hieronder beschreven.

Let op! Voordat je hier aan begint moeten er kassa's beschikbaar zijn gesteld (aangemaakt in het systeem). Heb je dit nog niet gedaan? Doe dit dan eerst. Informatie hierover vind je bij Kassa's.

Rolgroepen

Klik op de tegel Rolgroepen.

Een rolgroep is een bundeling rechten die bepaalde modules of functionaliteiten voor een ActiveTickets gebruiker toestaat of juist uitsluit. Dit wordt vooraf bepaald door degene die ActiveTickets beheerd. Bij twijfel kan ActiveTickets Support je hierin adviseren.

Wanneer je op de tegel Rolgroepen klikt, wordt het overzicht van de rolgroepen binnen ActiveTickets getoond. Klik op de knop ‘Nieuw’ om een nieuwe rolgroep aan te maken.

Geef de rolgroep een unieke naam. Klik daarna op de knop Toepassen.

Zo kun je bijvoorbeeld een rolgroep 'Kassamedewerker', 'Administator', 'Programmeur', etc. gebruiken.

Selecteer de juiste rechten die voor de rolgroep van toepassing zijn. Door bij het juiste recht op Verander te klikken, kan een recht zowel uit als weer aan worden gezet. Klik daarna op de knop Opslaan.

Rechten

Per rolgroep zijn er een hele hoop rechten mogelijk om te activeren. Wat de rechten zijn en wat ze doen wordt hieronder besproken.

Recht Wat doet het?
Additionele producten beheren Met dit recht heb je toegang tot de tegel Producten en kun je de producten beheren (aanmaken, wijzigen, verwijderen).
Beheren van de aanheffen Met dit recht heb je toegang tot de tegel Aanheffen in het tabblad ActiveMailer en kun je de aanheffen beheren (aanmaken, wijzigen, verwijderen).  Let op, dit is een maatwerk tegel.
Beheren van de capaciteitenschema's Met dit recht heb je toegang tot de tegel Capaciteitenschema's en kun je de schema's beheren (aanmaken, wijzigen, verwijderen).
Beheren van de facturen Met dit recht heb je toegang tot de tegel Facturen en kun je de facturen beheren (aanmaken, wijzigen, verwijderen).  Let op, dit is een maatwerk tegel.
Beheren van de mails Met dit recht heb je toegang tot de tegel Mailings in het tabblad ActiveMailer en kun je de mailingen beheren (aanmaken, wijzigen, verwijderen).  Let op, dit is een maatwerk tegel.
Beheren van de mailtemplates Met dit recht heb je toegang tot de tegel Templates in het tabblad ActiveMailer en kun je de producten beheren (aanmaken, wijzigen, verwijderen).  Let op, dit is een maatwerk tegel.
Beheren van de passen Met dit recht heb je toegang tot de tegel Passen en kun je de passen beheren (aanmaken, wijzigen, verwijderen).
Beheren van de persoonskenmerken Met dit recht heb je toegang tot de tegel Kenmerken en kun je de kenmerken beheren (aanmaken, wijzigen, verwijderen).
Beheren van de prijzenschema's Met dit recht heb je toegang tot de tegel Prijzenschema's en kun je de schema's beheren (aanmaken, wijzigen, verwijderen).
Beheren van de scanners Met dit recht heb je toegang tot de tegel Scanners en kun je de scanners beheren (aanmaken, wijzigen, verwijderen).
Beheren van de series Met dit recht heb je toegang tot de tegel Series en kun je de series beheren (aanmaken, wijzigen, verwijderen).
Beheren van labels en templates die worden gebruikt op de website Met dit recht heb je toegang tot de tegel Labels en kun je de labels voor op de website beheren (aanmaken, wijzigen, verwijderen).
Beheren van testontvangers Met dit recht heb je toegang tot de tegel Testontvangers in het tabblad ActiveMailer en kun je de testontvangers beheren (aanmaken, wijzigen, verwijderen).  Let op, dit is een maatwerk tegel.
Bestanden beheren Met dit recht heb je toegang tot de tegels Bestanden Events en Bestanden Mailings in het tabblad Bestandbeheer en kun je de bestanden beheren (aanmaken, wijzigen, verwijderen).
Bezoekers beheren Met dit recht heb je toegang tot de tegel Bezoekers en kun je de bezoekers beheren (aanmaken, wijzigen, verwijderen), bezoekers selecties maken, bezoekers samenvoegen, pashouders inzien en facturen inzien.  Let op, Facturen zijn maatwerk.
Bezoekers statistieken inzien Met dit recht heb je toegang tot de tegel Bezoekersoverzichten in het tabblad Statistiek en kun je bezoekersstatistieken inzien, rapporten genereren en cijfers exporteren.
Capaciteitsgroepen beheren Met dit recht heb je toegang tot de tegel Capaciteitsgroepen en kun je de groepen beheren (aanmaken, wijzigen, verwijderen).
Dagverkoop statistieken inzien Met dit recht heb je toegang tot de tegel Dagoverzichten in het tabblad Statistiek en kun je dagverkoop statistieken inzien, rapporten genereren en cijfers exporteren.
Een overzicht van afhalers van een opvoering inzien Met dit recht krijg je toegang tot de lijst Alle Afhalers in het verkoopscherm.
Events beheren Met dit recht heb je toegang tot de tegel Events en kun je de events beheren (aanmaken, wijzigen, verwijderen).
Export aanmaken tbv Exact Met dit recht heb je toegang tot de tegel Exact van het tabblad Export en kun je de export voor Exact beheren (aanmaken, wijzigen, verwijderen).  Let op, dit is een maatwerk tegel.
Gebruikers beheren Met dit recht heb je toegang tot de tegel Gebruikers en kun je de gebruikers beheren (aanmaken, wijzigen, verwijderen).
Genres beheren Met dit recht heb je toegang tot de tegel Genres en kun je de genres beheren (aanmaken, wijzigen, verwijderen).
Globale instellingen configureren Met dit recht heb je toegang tot de tegel Configuratie, waar je allerlei instellingen kunt beheren.  Let op, dit geldt alleen nog voor oudere versie van ActiveTickets.
Het beheren van websitedocumenten Met dit recht heb je toegang tot de tegel Websitedocumenten en rubrieken en kun je de websitedocumenten en rubrieken beheren (aanmaken, wijzigen, verwijderen).
Het recht om betaalwijzen aan te maken Met dit recht heb je toegang tot de tegel Betaalwijzen en kun je de betaalwijzen beheren (aanmaken, wijzigen, verwijderen), met uitzondering van de betaalwijzen die in het beheer van ActiveTickets zijn.
Het recht om de Pprogram Wizard te gebruiken Met dit recht heb je toegang tot de tegel Program Wizard en kun je opvoeringen programmeren met behulp van deze tool.
Het recht om een dagverslag te genereren Met dit recht heb je toegang tot de tegel Kassaverslag in het tabblad Statistiek en kun je kassa-/dagstatistieken inzien, rapporten genereren en cijfers exporteren.
Het recht om een kasopmaak af te sluiten Met dit recht kun je een kasopmaakbriefje invullen aan het begin en einde van een dienst en deze op Afgedragen zetten.
Het recht om een nieuwe bezoeker toe te voegen via het kassascherm Met dit recht heb je de mogelijkheid om rechtstreeks in het verkoopscherm een nieuwe bezoeker aan te maken en op te slaan in de database.
Het recht om een pasprinter template te generen Met dit recht heb je de mogelijkheid om de speciale templates voor passen te beheren.  Let op, dit is maatwerk.
Het recht om een testkaartje uit te printen Met dit recht kun je vanuit het verkoopscherm een testkaartje uitprinten.
Het recht om een weekverslag te genereren Met dit recht heb je toegang tot de tegel Periodeverslag Weekverslag in het tabblad Statistiek en kun je weekstatistieken inzien, rapporten genereren en cijfers exporteren.
Het recht om eticket templates te beheren Met dit recht heb je toegang tot de beide tegels van het tabblad E-tickets en kun je de layout van de e-tickets beheren (aanmaken, wijzigen, verwijderen).
Het recht om festivals te beheren Met dit recht heb je toegang tot de tegel Festivals en kun je de festivals beheren (aanmaken, wijzigen, verwijderen).
Het recht om foto's en fotografen te beheren Met dit recht kun je foto's en fotografen beheren voor foto's die op de website staan.  Let op, dit is maatwerk.
Het recht om in een batch capaciteiten over te zetten naar een andere groep Met dit recht heb je toegang tot de tegel Capaciteiten overzetten en kun je de restcapaciteiten overzetten naar een andere groep.
Het recht om in te loggen op de webkassa Met dit recht geef je een gebruiker de mogelijkheid om via internet op een kassa in te loggen. Vink je dit niet aan, dan kan een gebruiker alleen op de lokale versie van ActiveTickets werken.
Het recht om items die reeds zijn gedeeld op een andere manier te delen Wanneer ActiveTickets met meerdere leden gedeeld wordt, geeft dit recht de mogelijkheid om de items die reeds gedeeld worden te wijzigen.
Het recht om items te delen onder leden Wanneer ActiveTickets met meerdere leden gedeeld wordt, geeft dit recht de mogelijkheid om items die gedeeld worden te beheren.
Het recht om kaarten te boeken na de dagafsluit Met dit recht stel je een gebruiker in staat om kaarten te verkopen na het afronden van het kassabriefje.
Het recht om kaarten te verkopen/reserveren over de capaciteit heen Met dit recht stel je een gebruiker in staat om voor een voorstelling door de nul te mogen verkopen.
Het recht om kaarten terug te boeken Met dit recht stel je de gebruiker in staat om in het verkoopscherm kaarten uit een transactie terug te boeken op de kassa waarop hij/zij aan het werk is.
Het recht om kaarten terug te boeken op een andere kassa Met dit recht stel je de gebruiker in staat om in het verkoopscherm kaarten uit een transactie terug te boeken op elke gewenste kassa.
Het recht om kasopmaak briefjes te maken voor andere kassa's Met dit recht stel je een gebruiker in staat om kassabriefjes in te vullen voor ook andere kassa's dan degene waar hij/zij op aan het werk is.
Het recht om kastotalen te verwijderen Met dit recht stel je een gebruiker in staat om kassabriefjes die ingevuld zijn uit het systeem te verwijderen.
Het recht om kijkwijzer items te beheren Met dit recht heb je toegang tot de tegel Kijkwijzer en kun je de kijkwijzer iconen beheren (aanmaken, wijzigen, verwijderen).
Het recht om Maccsbox codes te beheren Met dit recht heb je toegang tot de beide tegels van het tabblad Export en kun je de Maccsbox importbestanden en distributeurs beheren (aanmaken, wijzigen, verwijderen).
Het recht om members te beheren Met dit recht heb je toegang tot de tegel Leden en kun je leden beheren (aanmaken, wijzigen, verwijderen).  Let op, dit is een maatwerk tegel.
Het recht om regio's te beheren Met dit recht heb je toegang tot de tegel Regio's en kun je de regio's beheren (aanmaken, wijzigen, verwijderen).
Het recht om reserveringen te laten vervallen Met dit recht kun je bestaande reserveringen per opvoering met 1 druk op de knop in de lijst Alle Afhalers in het verkoopscherm laten vervallen om bijvoorbeeld niet-afgehaalde kaarten alsnog voor de voorstelling begint te kunnen verkopen.
Het recht om routes te beheren Met dit recht heb je toegang tot de tegel Routes en kun je de routes beheren (aanmaken, wijzigen, verwijderen).
Het recht om tickets te verkopen in het verleden Met dit recht stel je een gebruiker in staat om kaarten voor een voorstelling die al geweest is te verkopen. Dit kan wenselijk zijn om bijvoorbeeld administratieve redenen.
Het recht om tickets te verkopen in het verleden, maar wel binnen een bepaalde periode Met dit recht stel je een gebruiker in staat om kaarten voor een voorstelling die al geweest is binnen een bepaalde periode te verkopen.
Het recht om tijdslots te beheren Met dit recht heb je toegang tot de tegel Tijdslots en kun je de tijdslots beheren (aanmaken, wijzigen, verwijderen).
Het recht om transacties opnieuw te laten afhalen Met dit recht heb je toegang tot de tegel Transacties inzien in het tabblad Verkoop en kun je kaarten van een transactie terugzetten op nog af te halen.
Kaartsoorten beheren Met dit recht heb je toegang tot de tegel Kaartsoorten en kun je de kaartsoorten beheren (aanmaken, wijzigen, verwijderen).
Kassa's beheren Met dit recht heb je toegang tot de tegel Kassa's en kun je de kassa's beheren (aanmaken, wijzigen, verwijderen).
Locaties beheren Met dit recht heb je toegang tot de tegel Locaties en kun je de locaties beheren (aanmaken, wijzigen, verwijderen).
Nieuws Management Met dit recht kun je nieuwsberichten beheren die op de website staan.  Let op, dit is maatwerk.
Opvoeringen statistieken inzien Met dit recht heb je toegang tot de tegel Opvoeringenoverzicht in het tabblad Statistiek en kun je opvoering-statistieken inzien, rapporten genereren en cijfers exporteren.
Plattegrond beheren Met dit recht heb je toegang tot de tegel Zaalplattegronden en kun je de plattegronden beheren (aanmaken, wijzigen, verwijderen).  Let op, dit is een maatwerk tegel.
Rangen beheren Met dit recht heb je toegang tot de tegel Rangen en kun je de rangen van de zaalplattegrond beheren (aanmaken, wijzigen, verwijderen).  Let op, dit is een maatwerk tegel.
Rapporten inzien die te maken hebben met de passen Met dit recht heb je toegang tot een aantal rapporten die informatie bevatten omtrent pashouders. Voor kassamedewerkers kan dit handig zijn wanneer zij veel met pashouders aan de balie te maken krijgen.
Reserveren van kaarten (niet verkopen) Met dit recht heb je alleen de mogelijkheid om kaarten te reserveren en niet te verkopen. Dit betekent dat er geen geldhandelingen bij komen kijken.
Rolgroepen beheren Met dit recht heb je toegang tot de tegel Rolgroepen en kun je de rolgroepen beheren (aanmaken, wijzigen, verwijderen).
Statistiek inzien (algemeen) Met dit recht heb je toegang tot alle tegels in het tabblad Statistiek en kun je alle statistiek overzichten inzien, rapporten genereren en cijfers exporteren.
Ticket layouts beheren Met dit recht heb je toegang tot de beide tegels van het tabblad Printer ticketlayout en kun je de layout van de BOCA tickets beheren (aanmaken, wijzigen, verwijderen).
Uitvoerders beheren Met dit recht heb je toegang tot de tegel Uitvoerders en kun je de uitvoerders beheren (aanmaken, wijzigen, verwijderen).
Verkoop statistieken inzien Met dit recht heb je toegang tot alle tegels in het tabblad Statistiek die verkoop-gerelateerd zijn (dus bijvoorbeeld geen bezoekersoverzichten) en kun je de verkoopoverzichten inzien, rapporten genereren en cijfers exporteren.
Verkopen Met dit recht heb je toegang tot alle tegels in het tabblad Verkoop en kun je alles omtrent het verkopen van kaarten realiseren. Je hebt toegang tot het verkoopscherm, tot het kas opmaken en tot transacties inzien.
Versturen van mail Met dit recht kun je vanuit ActiveMailer de Mailings beheren en nieuwsbrieven te mogen versturen.  Let op, dit betreft maatwerk.

Nu je rolgroepen hebt aangemaakt kan je deze aan (verschillende) gebruikers koppelen, hoe je dit doet lees je de handleiding Gebruikers.