Kenmerken

In ActiveTickets is het mogelijk om bezoekers bepaalde kenmerken toe te kennen.Met deze kenmerken worden bezoekers herkend en vaak geven de kenmerken de bezoekers bepaalde rechten, omdat ze bijvoorbeeld 'vriend' zijn of Actiecodes mogen gebruiken.

Wanneer je op de tegel 'Kenmerken' klikt verschijnt het kenmerkenbeheer in beeld.

In het kenmerkenbeheer zijn een aantal mogelijkheden:

  • Toevoegen: maak een nieuw kenmerk aan.
  • Wijzigen: wijzigingen aanbrengen in een bestaand bezoekerskenmerk.
  • Verwijderen: verwijder een kenmerk. Let op: wanneer een bezoekerskenmerk verwijderd wordt, vervalt dit kenmerk bij alle bezoekers aan wie het kenmerk is toegekend. Bijvoorbeeld: verwijder je het kenmerk 'vriend', dan is geen enkele bezoeker een 'vriend' meer en hebben zij geen 'vriendenrechten' meer.
Toevoegen/ Wijzigen van een kenmerk

Naam: Vul de naam in die je het kenmerk wilt geven
Naam Engels: Vul ook de Engelse naam in, alleen zichtbaar als je de meertalige webshop gebruikt
Actiecode: Hier vul je een code in welke de bezoeker in de webshop kan invoeren. Wil je met actiecodes werken? Bekijk dan de Handleiding Actiecodes
Actief: Vink deze optie aan als je het kenmerk wilt activeren
Publiek kenmerk: Vink deze optie aan en het kenmerk wordt toegevoegd in het bezoekersformulier bij het aanmaken van een account als interesse optie.
Standaard aangevinkt: Vink deze optie aan als je bij het aanmaken van een nieuwe bezoeker of een nieuw account dit kenmerk altijd aangevinkt wilt hebben. De bezoeker kan de optie wel zelf uitvinken. 
Heeft deze uitleg je vraag beantwoord? Bedankt voor je feedback! Er is een probleem opgetreden bij het verzenden van je feedback. Probeer het later opnieuw.