E-Tickets

Het template voor het e-ticket (de standaard opbouw) wordt per klant door ActiveTickets ingericht en klaargezet voor gebruik. Veranderingen in het template kunnen niet simpel worden doorgevoerd. Wil je het template graag anders zien? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder. Wat wel beheerbaar is voor de e-tickets, is de tekst in het e-ticket. Tekstuele aanpassingen kun je zelf maken met behulp van de editor.

Ook is het mogelijk om meerdere e-tickets aan te maken. De keuze voor het e-ticket, wat verstuurd zal worden naar de bezoekers, wordt gemaakt in het Opvoeringen beheer.
E-ticket Beheer
Een E-ticket beheren
Een E-ticket template is over het algemeen opgebouwd uit 3 beheerbare onderdelen.
  • Banner
  • Content
  • Adresregel
Deze onderdelen zijn elk afzonderlijk aan te passen:
  • Ga naar de tegel E-tickets.
  • Kies het ticket dat je wilt aanpassen.
  • Ga naar het tabblad Inhoud.
  • Kies Content en klik op Wijzigen en de tekst op het e-ticket opent zich.
  • Pas de tekst aan.
  • Eventueel kun je in het tabblad Voorbeeld nog naar je aanpassingen kijken.
  • Klik op Toepassen.
  • Kilk op Opslaan.

Dezelfde stappen kan je doorlopen voor ' Banner'  en 'Adres Regel' . Banner wordt vaak als header gebruikt, dit kan een afbeelding zijn (let op maximaal 700px breed en de bestandsgrootte niet groter dan 100kb). De Adres regel wordt vaak gebruikt als footer, ook dit kan een afbeelding zijn. De specificaties zijn het zelfde als de banner.

Door middel van de editor kunnen deze onderdelen beheert worden.
Kopieer nooit een tekst van Word naar deze editor door middel van kopiëren-plakken. In eerste instantie lijkt er niets aan de hand, maar als je in de code gaat kijken dan zie je onnodige en conflicterende tekens. Wat je hier ziet zijn codes afkomstig van Word, welke de werking en snelheid van de website en kassa tegenwerken.
Deze codes moeten dus weggehaald worden. Er zijn er is een oplossing:
1. Voorkom dat deze codes in de editor terecht komen. Kopieer-plak de gewenste tekst eerst in het Windows programma Kladblok. Dit programma haalt automatisch alle Word-codes uit de tekst. Selecteer dan alle tekst in het Kladblok en plak deze in de editor.
Een nieuw e-ticket aanmaken
  • Klik op Nieuw in het overzicht.
  • Geef het ticket de gewenste naam en klik op Toepassen.
  • De tabbladen Inhoud en Voorbeeld verschijnen.
  • De inhoud van het ticket kun je in gaan vullen op de manier zoals hier eerder beschreven is.