Genres

Genre’s worden gebruikt om events te classificeren in verschillende groepen en komen terug als zoekoptie in de kassa en eventueel op de website. Voorbeelden van genres voor bioscopen zijn: Franse cinema, Niet-Westerse cinema, Hollywood etc. Voor poppodia zou dit bijvoorbeeld Rock, Dance, R&B etc. kunnen zijn. Voor theaters bijvoorbeeld Dans, Toneel, Cabaret etc.
Per event is het mogelijk om 1 genre te kiezen. Dit hoofdgenre wordt vervolgens voor een aantal zaken gebruikt:
  • Het is mogelijk om in de zoekmachine op de website op genre te zoeken. Een goede keuze voor het genre is dan natuurlijk van belang voor effectieve zoekresultaten. Dit kun je bespreken met je webbouwer.
  • Het is mogelijk om in het inschrijfformulier voor bezoekers de optie toe te voegen om interessegebieden aan te geven. Deze interessegebieden worden ingedeeld op basis van verschillende beschikbare genres. Het is dan vervolgens ook mogelijk om bezoekersselecties te maken op basis van deze interessegebieden. Als je dit wilt, horen wij het graag, zodat we dit kunnen activeren in het systeem.
  • In de rapportages in AT kan gekeken worden naar resultaten per genre.
Subgenres
Subgenres hebben een meer informatieve functie binnen ActiveTickets. Er kunnen per event zoveel subgenres worden gekozen als gewenst. Zo kun je een voorstelling bijvoorbeeld meegeven dat het ‘Spaanse dans’, ‘Flamenco’, ‘Feestelijk’ en ‘Alle leeftijden’ is. Deze subgenres worden zichtbaar in de agenda.
Het is wellicht leuk om met de webbouwer te bekijken wat zij met deze subgenres uit ActiveTickets kunnen doen. Misschien kunnen subgenres uitgelezen worden en naar wens worden getoond op de website en/of in de agenda. Zij werken op een leuke manier met subgenres op hun website.
Subgenres zijn te beheren in het ' Subgenre beheer'. Deze is niet bij elke ActiveTickets versie beschikbaar. Wil je de beschikking hebben over subgenres, <a href="#contactModal" data-toggle="modal">laat het ons dan weten</a>!
Genre Beheer
In het genre beheer kun je alle bestaande genre’s inzien en beheren. Ook is het mogelijk om nieuwe genre’s aan te maken.

Een genre aanmaken of beheren
Klik op nieuw om een nieuw genre toe te voegen of klik in het overzicht op een genre en vervolgens op wijzigingen om een genre te beheren.

  • Naam: Vul hier de naam van het genre in.
  • Delen: Kies het lid/de ledengroep die het genre mogen delen.
Heb je nog verdere vragen dan kan je uiteraard altijd contact opnemen met onze Support afdeling. We helpen je graag verder.
Heeft deze uitleg je vraag beantwoord? Bedankt voor je feedback! Er is een probleem opgetreden bij het verzenden van je feedback. Probeer het later opnieuw.