Events

Een event is de basis waaraan je de opvoeringen koppelt. Het event bevat alle informatie die voor de bezoeker van belang is. Een event kan eenmalig worden ingezet, maar ook vaker worden gebruikt, wanneer het een terugkerende voorstelling of bijvoorbeeld clubavond betreft.

Opvoeringen zijn de vertoningen van een film, concert, clubavond of theatervoorstelling. De vertoning bevat tijden, prijzen, verkoopkanalen, MACCSbox (indien film) informatie etc. Deze opvoeringen kunnen handmatig worden toegevoegd aan een event (dus aan een bepaalde film of concert), maar deze kunnen ook wekelijks toegevoegd worden door middel van de Programwizard (mits daar gebruik van wordt gemaakt).

Event Beheer

Een nieuw event toevoegen

1. Zoek de titel die je wil programmeren in het Maccsbox titel (indien je een Film programmeert en de Maccsbox functionaliteit gebruikt, anders kan je deze stap overslaan!) zoekveld. Dit kan op titel naam en filmcode. Indien je gebruik maakt van Filmdepo voer je de Filmcode in en klik je op de button 'Filmdepot' om de filmgegevens op te halen.
Titel: dit is een onderdeel van de koppeling met Cineville.
Als een titel niet bestaat dan kun je onderaan deze pagina bekijken hoe je deze toe kunt voegen.
Een titel is de algemene noemer waaronder in de toekomst alle Cineville en Filmformatie theaters hun films scharen. Dit maakt het makkelijk om in één overzicht van alle vertoningen van een specifieke film in alle filmtheaters op te roepen. Indien je geen filmklant bent, vul hier dan de titel van je event, theatervoorstelling, concert of clubavond in.
2. Vul minimaal de duur in om een event aan te kunnen maken.
Doe dit door onderaan de pagina op Opslaan (je gaat nu naar het event overzicht) of Toepassen (het event wordt aangemaakt maar je blijft op de detailpagina) te klikken.
3. Alle overige info in dit scherm is facultatief. Uiteraard zijn veel velden wel belangrijk voor het functioneren van de kassa en de website.
Onder de categorie filmformatie staan een aantal velden die specifiek zijn voor Cineville en Filmformatie.

Per film kunnen 2 teksten opgegeven worden in 2 talen (EN en NL). De teksten zijn zowel op de website als in de kassa zichtbaar.

Opvoeringen Beheer
Onderaan in het eventbeheer staan de opvoeringen die bij het event behoren. In de Cinemawereld zijn dit de voorstellingen die voor het event (de film) plaatsvinden. Vaak zie je hier dus verschillende dagen en tijdslots vermeld staan.
Je kunt ervoor kiezen om handmatig alle voorstellingen voor de film in te voeren. Voor Theaters en Poppodia is het raadzaam dat op deze manier te doen. We adviseren Cinema klanten graag om dit niet te doen en gebruik te maken van de Programwizard in ActiveTickets. Deze tool helpt je om snel en overzichtelijk een filmweek in te plannen.

Wanneer je een nieuwe opvoering toe wilt voegen, klik je op de knop Opvoering toevoegen.
Klik je op de knop Toon opvoeringen dan verschijnen alle opvoeringen van dit event in beeld.

Klik je vervolgens op de knop Wijzig dan opent de opvoering zich en kun je waar gewenst wijzigingen aanbrengen.
De opvoeringsinformatie is ingedeeld in 5 tabbladen.
  • Algemeen: Hier vind je algemene informatie over de opvoering zoals de datum, locatie, prijzenschema, capaciteitenschema etc.
  • Delen: Hier zie je voor welke leden in de groep de opvoering beschikbaar is gesteld.
  • Verkoop: Hier kun je aangeven welke kassa's de kaartjes voor de opvoering mogen verkopen. Ook kun je hier aangeven of er bij een opvoering op de website 'Toegang gratis', 'Afgelast' of 'Geen webverkoop' getoond mag worden.
  • Tekst: Wanneer je voor een opvoering een andere tekst weergegeven wilt hebben op de website dan in het event vermeld staat, dan kun je dat hier doen.
  • Export: Hier zie je of de opvoering meegenomen wordt in de export van Maccsbox en/of Europa Cinema (geldt alleen voor Cinema klanten).
Algemeen:

Verplichte velden voor het tabblad Algemeen:
Datum:
Datum voorverkoop + tijd: Laat je de voorverkoopdatum op vandaag staan, dan wordt de voorstelling direct verkoopbaar. Wanneer er een datum in de toekomst gekozen wordt, wordt de voorstelling pas verkoopbaar op die datum. Het voordeel hiervan is dat de voorstellingsinformatie wel in het verkoopscherm en de website beschikbaar wordt, maar de knop 'Tickets' er nog niet is, waardoor er nog geen kaarten gekocht kunnen worden.
Uitvoerder: Hier kan je een reeds aangemaakte uitvoerder aan een opvoering koppelen, meer over uitvoerders lees je in de Handleiding Uitvoerders.
Locatie : Voor Cinema-klanten met een zaalplattegrond geldt dat er na het programmeren in de wizard de locatie niet meer aangepast kan worden in de opvoering, dit omdat de locatie gekoppeld is aan het gekozen prijzenschema. Meer over Locaties lees je in de Handleiding Locaties.
Tijdslot: Voor Cinema-klanten is het kiezen van een tijdslot verplicht.
Prijzenschema:
Capaciteiten schema
Printer Ticketlayout
E-tickettemplate
English E-tickettemplate
Startijd en Eindtijd
Deur open en gesloten tijden: Wanneer er met scanners gewerkt wordt, zijn deze tijden cruciaal. De scanners laten namelijk alleen maar bezoekers voor de voorstelling binnen die in dit tijdsbestek arriveren.
Niet verplicht zijn de opties Producten en Kenmerken. Met het aanvinken van items bij deze 2 elementen, koppel je een product/kenmerk aan de voorstelling. Houdt er rekening mee dat met het aanvinken een item op de website wordt getoond.
Een product wat gekoppeld wordt aan een voorstelling kan bijvoorbeeld een cd zijn bij een concert.
Een kenmerk wat gekoppeld wordt aan een voorstelling zijn de Opvoeringskenmerken die bij het tabblad Instellingen in ActiveTickets te beheren zijn.
Delen:

In het tabblad Delen kun je de voorstelling beschikbaar stellen voor andere leden in het ActiveTickets beheer. Wil je de voorstelling geheel in eigen beheer houden en bij geen enkel ander lid (binnen je eigen database) aanbieden? Kies dan enkel je eigen lidnaam in dit tabblad.
Verkoop:

In het tabblad Verkoop is het mogelijk om voor de voorstelling een bepaalde websitemelding te kiezen. Wanneer deze is aangevinkt, stopt de online verkoop maar zal de voorstellingsinformatie op de website beschikbaar blijven. In plaats van de knop 'Tickets', verschijnt de aangevinkte websitemelding.
Daarnaast wordt in het tabblad Verkoop bepaald welke kassa's de voorstelling mogen verkopen. Vergeet de kassa Website niet aan te vinken als je de voorstelling online wilt verkopen.
Tekst:

Wanneer je voor een opvoering een andere tekst weergegeven wilt hebben op de website dan in het event vermeld staat, dan kun je dat hier doen.
Export:
Het tabblad Export is speciaal voor de Cinema klanten ontwikkeld. In dit tabblad wordt aangegeven of de voorstelling mee wordt genomen in de Maccsbox/Europa Cinema export. Ook wordt de afdrachtstaffel hier beheerd. Indien je gebruik maakt van de Exact koppeling kan je hier de Exact gegevens beheren.