Locaties

Locaties zijn de zaalnamen in ActiveTickets. De locatie wordt op de tickets geprint, is zichtbaar op internet als zaalnaam en wordt in het kassascherm getoond. Een locatie wordt tijdens het programmeren aan een opvoering toegevoegd door de associatie met een capaciteitenschema.
Locaties Beheer
In het overzicht kun je alle aangemaakte locaties inzien en beheren. Ook kan je nieuwe locaties toevoegen. Zo kun je zelf de volgorde bepalen waarop de locaties in de ProgramWizard en bij de opvoeringen worden getoond.

Een nieuwe locatie toevoegen of beheren
  • Klik op ' nieuw' om een locatie toe te voegen of klik op de locatie die je wil beheren en klik vervolgens op ' wijzigen'.

• Naam: Vul minimaal de naam in van de locatie zoals die moet worden weergegeven op de tickets, internet etc. De volgende gegevens zijn optioneel.
  • Alias: Een Alias is een alternatieve naam die indien gewenst op de tickets geprint kan worden. Dit Alias kan voor interne, administratieve doeleinden gebruikt worden.
  • MACCSSbox locatie code: Voor Cinema gebruikers: Deze code is de code per zaal of doek die door de NVB wordt uitgegeven. De code moet ingevuld worden als gebruik gemaakt wordt van de Maccsboxexport.
  • In wizard: Voor klanten die gebruikmaken van de ProgramWizard, indien aangevinkt wordt locatie in de wizard getoond.
  • TMS Auditoriumnaam en -nummer Dit is enkel voor klanten die gebruik maken van een TMS export.
  • Scanners: Je kunt hier scanners aanvinken welke je aan deze locatie kunt koppelen, als je geen gebruik maakt van de 'locatie-scanner' koppeling en je vinkt GEEN scanners aan dan kunnen ALLE scanners voor deze locatie scannen. Meer over de ' Locatie-scanner'  koppeling lees je in de Handleiding Locatie-Scanner Koppeling.