Capaciteiten Schema's

Een capaciteitenschema geeft de mogelijkheid om een vast deel van de zaal voor een bepaalde groep te reserveren. Ken je maar 1 capaciteitsgroep toe aan een capaciteitenschema, dan gebruik je het capaciteitenschema puur om capaciteit van de gehele ruimte aan te geven.

Werk je met de module ActiveSeats of ActiveSeats PLUS? Kijk dan op de pagina Zaalplattegronden voor de werking van capaciteitenschema's met zaalplattegronden.
Capaciteiten schema's Beheer
Wanneer je op de tegel capaciteitenschema's klikt, opent zich een overzicht van de reeds bestaande capaciteiten schema’s.
Klik op Nieuw om een nieuw capaciteiten schema aan te maken of klik op een capaciteitenschema en kies Wijzigen om een bestaand capaciteitenschema te wijzigen.

Geef de capaciteitenschema een unieke naam. Klik vervolgens op de knop Capaciteit toevoegen. Je ziet nu 4 kolommen welke je geeft vullen, namelijk: Capaciteitsgroep, Rang, Capaciteit, Capaciteit Internet. Doorloop nu onderstaande stappen om capaciteit toe te voegen.

Naam: Vul hier de gewenste nam van het capaciteitenschema in
Delen: Selecteer hier het gewenste lid (alleen als je meerdere leden binnen je database hebt)
Locatie: Selecteer hier de gewenste locatie
Zaalplattegrond: Selecteer hier de gewenste zaalpattegrond (alleen zichtbaar als je zaalplattegronden gebruikt, let op: de capaciteit moet exacte overeenkomen met de capaciteit op de plattegrond anders kan je het schema niet opslaan!)
In wizard: Selecteer deze optie als je het schema wilt gebruiken in de ProgramWizard (alleen zichtbaar als je de ProgramWizard gebruikt)
In Archief: Selecteer deze optie als je het schema in archief wilt zetten, kies altijd voor deze optie en verwijderd geen schema's

• Selecteer bij 'Capaciteitsgroep' de gewenste capaciteitsgroep (let op, er moet een kaartsoort gekoppeld zijn aan de capaciteitsgroep welke je selecteert en toegevoegd zijn in het prijzenschema)
  • Selecteer bij 'Rang' de juiste rang (alleen zichtbaar indien men gebruikt maakt van zaalplattegronden)
  • Vul in de kolom 'Capaciteit' de totale capaciteit van deze groep in
  • Vul in de kolom 'Capaciteit Internet' de gewenste capaciteit in voor de internet verkoop. Als je bij 'Capaciteit' 500 invult en bij 'Capaciteit Internet' 450 dan mag uit deze groep 450 kaarten online verkocht worden, in totaal 500. Dit betekend dat als er 450 kaarten online zijn verkocht de status uitverkocht bij de kaartsoort komt te staan. Via de boxoffice zijn dan nog 50 kaarten te koop.
De capaciteit is toegevoegd. Ga door totdat alle capaciteiten zijn toegevoegd en klik op Opslaan.
In het overzicht van de capaciteiten schema’s wordt nu het capaciteitenschema getoond. Bij het aantal opvoeringen gekoppeld staat nu nog ‘0’. Dit betekent dat aan het capaciteitenschema nog geen voorstelling staat gekoppeld.
Tip: verwijder nooit een capaciteitenschema van een lopende voorstelling. Dit zal het online reserveren direct beïnvloeden.