Prijzenschema's

Een prijzenschema is een bundeling kaartsoorten die aan een opvoering wordt toegevoegd. In het prijzenschema wordt per kaartsoort een prijs opgegeven. Werk je met de module ActiveSeats of ActiveSeats Plus? Kijk dan ook nar de Handleiding Zaalplattegronden voor de werking van prijzenschema's met zaalplattegronden.

Prijzenschema Beheer
In het prijzenschema beheer kan je alle bestaande prijzenschema’s inzien en beheren. Ook is het mogelijk om nieuwe prijzenschema’s aan te maken.

Een prijzenschema beheren
Klik op een prijzenschema en vervolgens op wijzigen om een prijzenschema te beheren.

Een nieuw prijzenschema aanmaken
Klik op nieuw om een nieuw prijzenschema aan te maken. Vul de naam in en klik op toepassen.

Het onderdeel ‘prijzen’ verschijnt nu op de pagina. Klik op nieuw om een kaartsoort toe te voegen.

Kies een kaartsoort uit de dropdown en vul de verkoopprijs en boekingsprijs in. Rang en Prijsopbouw template zijn niet zichtbaar als je geen gebruik maakt van zaalplattegronden of de prijsopbouw module, deze opties hoeven alleen ingevuld te worden als 1 of beide modules gebruikt worden. Klik op opslaan.

Ga door met het toevoegen van kaartsoorten tot het prijzenschema af is. Vul de overige velden aan en klik op opslaan.

  • Prijzen: Dit zijn alle kaartsoorten die in het schema zijn opgenomen met de bijbehorende prijzen. Je kunt altijd kaartsoorten toevoegen en verwijderen. Let op met verwijderen: wanneer er al kaarten zijn verkocht van deze kaartsoort, raden wij aan de kaartsoort niet te verwijderen! Deze kaartsoort zal in de rapportages terugkomen. Wanneer deze kaartsoort uit het systeem verwijderd wordt, zal de rapportage dus niet meer de juiste gegevens bevatten.
  • Naam: Dit is de naam van het prijzenschema. De naam wordt alleen intern gebruikt en is zichtbaar in het opvoeringen beheer en de programmering.
  • In Wizard: Met het vinkje In Wizard wordt het prijzenschema opgenomen in de (automatische) keuzelijst in de programmering.
  • In Archief: Met het vinkje In Archief wordt het prijzenschema in archief geplaatst. Let op, archiveren heeft altijd de voorkeur boven verwijderen!
  • Tijdslot: Kies het tijdslot waarvoor dit prijzenschema automatisch gekozen moet worden in de programmering (niet verplicht).
  • Dag: Kies de dag waarvoor dit prijzenschema automatisch voor gekozen moet worden in de programmering (niet verplicht).
  • Bij het aantal opvoeringen gekoppeld staat nu nog ‘0’. Dit betekent dat aan het prijzenschema nog geen voorstelling staat gekoppeld.
Heb je nog verdere vragen dan kan je uiteraard altijd contact opnemen met onze Support afdeling. We helpen je graag verder.
Heeft deze uitleg je vraag beantwoord? Bedankt voor je feedback! Er is een probleem opgetreden bij het verzenden van je feedback. Probeer het later opnieuw.