Accountgegevens bewerken

Het is voor een bezoeker mogelijk zijn/haar gegevens te bewerken, dit kan door (wanneer de bezoeker is ingelogd) op ‘ Mijn Account’ te klikken. Hieronder staan beschreven hoe de bezoeker zijn/haar wachtwoord of inlog methode kan wijzigen, zijn/haar account kan verwijderen en zijn/haar algemene gegevens kan wijzigen of toevoegen.

Wachtwoord wijzigen en/of inlog methode toevoegen
Als de bezoeker is ingelogd kan deze zijn/haar wachtwoord aanpassen door op de button ‘ Beheer Logins’ te klikken in het ' Mijn Account'  menu. Onder de kop ‘ Beheer Logins opties‘ ziet de bezoeker drie velden, in het eerste veld voert de bezoeker zijn/haar huidige wachtwoord in. Daarna voert de bezoeker het gewenste nieuwe wachtwoord in en het laatste veld vult de bezoeker het gewenste wachtwoord ter bevestiging in. Hierna bevestigd de bezoeker de wijziging door op de button ‘ wijzig wachtwoord’ te klikken.

De bezoeker kan ook een externe login methode toevoegen (Dit kan alleen als de organisatie de ActiveSocial module afneemt). De externe login methodes die kunnen worden toegevoegd zijn Facebook en Google. Als de bezoeker kiest voor b.v. Facebook dan klikt deze op het Facebook knop. Maak je nog geen gebruik van ActiveSocial en wil je meer weten? Neem dan contact op met onze sales afdeling via sales@activetickets.com
Hierna wordt de bezoeker doorgestuurd naar Facebook en logt daarin in op Facebook.

Na het aanmelden vraagt Facebook permissie om de gegevens te gebruiken en terug te gaan naar de shop.

Hierna wordt de bezoeker teruggestuurd naar de shop en kan de bezoeker in het vervolg inloggen met de gekozen externe login methode. De bezoeker kan altijd de externe login methode verwijderen, onder de kop ‘externe logins’ ziet de bezoeker de login methode staan, de gebruikersnaam en de laatste login. Achter deze regel klikt de bezoeker op ‘ verwijder’. Hierna is de externe login verwijderd en kan deze niet meer gebruikt worden.
Heb je nog verdere vragen dan kan je uiteraard altijd contact opnemen met onze Support afdeling. We helpen je graag verder.
Heeft deze uitleg je vraag beantwoord? Bedankt voor je feedback! Er is een probleem opgetreden bij het verzenden van je feedback. Probeer het later opnieuw.