Scanapp 3.0

De ActiveTickets Scanapp is ontwikkeld als aanvulling op de bestaande scanoplossingen (WiFi/4G Scanners i.c.m. met ScanApp) en bieden wij niet als standaard scanoplossing aan. Reden hiervoor is dat de staat van het toestel/hardware (IOS versie/Android versie, technische staat van het toestel, werking van de camera, enz enz) van belang is voor een goede werking. Als je op grote schaal wilt scannen neem dan contact met ons op voor de beschikbare scanoplossingen, of kijk op deze pagina. LET OP: support ondersteuning geldt voor de Scanapp software en niet voor de hardware. Uiteraard wordt er wel support gegeven op de door ActiveTickets geleverde hardware/scanners.

De Scanapp werkt doorgaans correct op gemiddelde toestellen, maar met name toestellen die Android als besturingssysteem gebruiken hebben een laag van de fabrikant toegevoegd aan Android waardoor de werking toch anders kan zijn. Wij hebben natuurlijk niet elk mogelijk Android model/toestel in huis om de app te testen, het is dus zo dat op enkele modellen (dit zijn met name de goedkopere Android toestellen) de Scanapp niet werkt als verwacht. Het is lastig aan te geven op welke toestellen dit precies is.

Technische specs
• De AT ScanApp is ontwikkeld en getest voor gebruik met iPhone's voorzien van besturingssysteem iOS 9 en hoger of telefoons met Android besturingssysteem versie 8.0 en hoger
• De AT ScanApp is uitsluitend te gebruiken met ActiveTickets 2.5 en hoger.
• Van invloed op de gebruiksresultaten van de ScanApp zijn bereik en snelheid internetverbinding (3G/4G of WiFi), de staat van camera en batterij, de vrije ruimte in het geheugen en eventuele actieve (op de achtergrond draaiende) apps.
• Een goed werkende camera in het toestel is van belang.
• De AT ScanApp staan via internet in verbinding met de ActiveTickets database.
Installatie
• Download de ScanApp in de Playstore (Android) of Appstore (iPhone), zoek hiervoor op ‘ ActiveTickets’. Of klik op onderstaande buttons:

Android
IOS (Apple)
• Installeer de ScanApp zoals iedere andere app, na installatie open je de ScanApp
• Je komt op een inlogscherm waar je de Membernaam (intern bekend bij je organisatie) van de organisatie, de gebruikersnaam en wachtwoord (Afbeelding 1)
• Let op, ActiveTickets moet vooraf per specifieke gebruiker geactiveerd worden. Dit kan gedaan worden in de backoffice onder de tegel ‘Gebruikers’ in de backoffice. Open de betreffende gebruiker en zet een vinkje bij ‘ScanApp gebruik is toegestaan’.  Maak voor iedere scanmedewerker een apart gebruikersaccount aan en log met elk gebruikersaccount maar 1 keer (gelijktijdig) in op de scanapp, dit is van belang voor de locatie-scanner koppeling.

Afbeelding 1
Gebruik Scannen
• Als de ScanApp is opgestart links het menu openen en kiezen voor ‘ Tickets Scannen’ (Afbeelding 2). Het kan zijn dat je een melding krijgt dat de ScanApp de camera wilt gebruiken, stem hier mee in.
• Om te scannen klik je op de rode knop en richt je het groene kader op de barcode. Indien je scant met de Honeywell scanner gebruikt dan gebruik je de scanknoppen aan de zijkant van de scanner of de scanknop op de Scan Handle (indien je deze gebruikt). Als de barcode wordt herkend verschijnt de scanstatus in het scherm te staan. Er zijn verschillende scan statussen mogelijk, ' Kaartje is correct' (Afbeelding 3), ' Kaartje voor ander tijdstip' (Afbeelding 4), ' Oud kaartje' (Afbeelding 5), ' Kaartje al gescand' (Afbeelding 6) en ' Geen kaartje gevonden' (Afbeelding 7). De ScanApp herkent zelf een nieuwe barcode, of wanneer een barcode voor de tweede keer wordt aangeboden. In dat geval is een nieuwe scan na 1 a 2 seconden mogelijk.
• In het menu van de ScanApp kan je de instellingen van de camera. Vaak zijn de standaard instellingen werkzaam maar je kan deze wijzigen om tot een voor jou meest optimale werking te komen. (Afbeelding 8). Indien je met de Honewell Scanner scant stel je niet de camera in maar selecteer je 'Gebruik ingebouwde imager (wedge)'.
• De ScanApp kijkt uitsluitend naar de geldigheid van een ticket en of de scan plaats vindt binnen de ingestelde scantijd.

Afbeelding 2 Afbeelding 3 Afbeelding 4 Afbeelding 5

Afbeelding 6 Afbeelding 7 Afbeelding 8

(Dag) Bezetting inzien

• Het is mogelijk om per dag, per opvoering de bezetting is te zien. Zo zie je in één oogopslag hoeveel kaarten er voor een specifieke opvoering verkocht/gereserveerd zijn. Klik hier voor in het menu van de app op ‘Dag Bezetting’. (Afbeelding 9)
• Standaard is de huidige dag geselecteerd, je kan echter zelf een gewenste datum selecteren om in te zien. In de lijst zie je de opvoering, locatie en tijd en beknopte verkoopstanden (Totaal aantal beschikbare kaarten, aantal verkochte kaarten, aantal gereserveerde kaarten en aantal gescande kaarten. (Afbeelding 10)
• Als je in de lijst op een voorstelling klikt zie je hierna de gedetailleerde verkoopstanden en aantal gescande kaarten (inclusief percentages). (Afbeelding 11)
• je kan de pagina updaten door op ‘verversen te klikken, door op ‘bezoekers’ te klikken kan je alle bezoekers/transacties van de betreffende opvoering inzien. (Afbeelding 12)

Afbeelding 9 Afbeelding 10 Afbeelding 11 Afbeelding 12
Scanner locatie koppeling
Na inloggen kan je kiezen om te scannen voor een bepaalde locatie (bijvoorbeeld een zaal), je selecteert de juiste zaal en je kan scannen. Wil je dit niet kies dan voor ' Alle locaties'
Belangrijke informatie
• Wanneer je met meerdere organisaties (members) een database deelt, kunnen de persoonlijke instellingen van invloed zijn of tickets alleen bij de eigen organisatie of ook bij andere organisaties te scannen zijn. Dit is afhankelijk van de eigen instellingen en dien je zelf te controleren.
• In de backoffice van ActiveTickets kun je per gebruiker aangeven of het scannen via de ScanApp voor de persoon is toegestaan, staat het vinkje in het gebruikersaccount niet aan dan kan de gebruiker de Scanapp NIET gebruiken.  Maak voor iedere scanmedewerker een apart gebruikersaccount aan en log met elk gebruikersaccount maar 1 keer (gelijktijdig) in op de scanapp, dit is van belang voor de locatie-scanner koppeling!
• Bezoekers overzicht: in deze nieuwe versie zijn deze gegevens in verband met de AVG wetgeving beveiligd achter het recht ‘ Bezoekers statistieken inzien’  Dit recht vind je terug in de rolgroepen. Als je dit zelf niet kan instellen vraag dan de juiste persoon binnen jouw organisatie om deze rechten te activeren.
• Verkoop overzicht: ook deze gegevens zijn in verband met de AVG wetgeving beveiligd achter het recht ‘ Dagverkoop statistieken inzien’. Ook dit recht vind je terug in de rolgroepen. Als je dit zelf niet kan instellen vraag dan de juiste persoon binnen jouw organisatie om deze rechten te activeren.