Scannen met Datalogic Memor

De Datalogic Memor Scanner

Let op de Datalogic Memor wordt niet meer geleverd, kijk voor de actuele scanoplossingen hier.

Opstarten en verbinding maken

Er kunnen diverse scenario's van toepassing zijn op het scannen. Kijk in onderstaande schema welk scenario er van toepassing is en wat een mogelijke oplossing is.

Kaartjes en/of passen scannen

Bekijk in onderstaand schema welke melding de scanner kan geven na het scannen van een kaartje of pas.

Inzicht detailinfo

Om meer inzicht te krijgen na een geldige/ongeldige scan, kan er kort op het scherm worden “getikt”. Met de joystick toets kan elke detailregel worden bekeken. Door op de knop “Sluiten” te “tikken” of door op de scan toets te drukken wordt het detailscherm gesloten.

Scanners Locatiekoppeling

Instructie voor festivals/tijdelijke projecten: geef de gewenste scanner nummers door aan onze support afdeling. ActiveTickets zal de gewenste scanner nummers in ActiveTickets aanmaken. De scanner nummers moeten uit alfanumerieke combinaties bestaan. Bij voorkeur tussen de 4-6 karakters. In ActiveTickets moet de scanner aan de juiste locatie worden gekoppeld (via instellingen -> scanner-locatie koppeling). Locatie-barcode: voer de volgende stappen uit om een locatie-barcode te genereren:
1. Ga in ActiveTickets naar Eventbeheer -> Locaties. Open de gewenste locatie en kijk naar het laatste gedeelte in de URL (adres wat in de adresbalk van de browser wordt getoond; “……. SubjectId=50152……..”. Het locatie Id = 50152. Noteer het locatie nummer en de locatienaam.
2. Open de website; Barcoding [2] en genereer van LOC-50152 een barcode. Het is verplicht om LOC- voor een locatie-barcode te zetten. De codering die wordt gebruikt is “code 128”.
3. Download de afbeelding en importeer de afbeelding in bijv. Word. vergeet niet de juiste locatie erbij te zetten. Bijvoorbeeld;

4. Herhaal stappen 1 t/m 3 om voor meerdere locaties een locatie-barcode te maken.
5. Zodra de locatie barcode wordt gescand (zie afb.2 en afb.4), zal de scanner aan de gewenste locatie worden gekoppeld.

Inzicht detailinfo

Om meer inzicht te krijgen na een geldige/ongeldige scan, kan er kort op het scherm worden “getikt”. Met de joystick toets kan elke detailregel worden bekeken. Door op de knop “Sluiten” te “tikken” of door op de scan toets te drukken wordt het detailscherm gesloten.

Cold Boot procedure

De 'Cold Boot' procedure voor de Datalogic Memor voer je uit door de toetscombinatie ESC+Joystick+Power tegelijkertijd in en laat na 2 seconden los. Bovenin het scherm zal na enkele seconden ‘Cold Boot’ verschijnen. Wacht totdat in de display van de scanner Toets ‘’Scan’’ staat.