Unieke Actiecodes

Een unieke actiecode kan door je bezoekers online worden ingevoerd in de webwinkel wanneer je een bepaalde voorstelling extra wilt promoten. Je kan een unieke actiecode verspreiden onder de jou gekozen bezoekers om ze over te halen om een kijkje te gaan nemen op de site en te boeken. Unieke actiecodes zijn niet standaard actief in het systeem. Wil je graag met actiecodes aan de slag? Neem contact met onze onze support afdeling en we gaan het voor je in orde maken. Een unieke actiecode is een code welke door 1 bezoeker gebruikt kan worden, als je voor 100 verschillende bezoekers een code wilt genereren dan mak je 100 unieke actie codes aan. Hoe je dit kan doen lees je hieronder.

Let op: Wil je samen met een specifieke partij een actie opzetten maar weet je niet zeker of dit kan in ActiveTickets, neem dan tijdig maar vooral voor de inrichting en uitgifte van de codes contact op met onze support afdeling, we denken dan graag met je mee om te zien wat de mogelijkheden wel of niet kunnen zijn!

Een actiecode aanmaken
Om de actiecode aan te maken zijn er een aantal stappen die je doorloopt:
Je maakt een kenmerk aan waarmee de bezoekers worden herkend als rechtmatige actiecode-gebruiker.
Je maakt een kaartsoort voor de actiecode aan,
Je maakt een prijzenschema hiervoor aan (of je voegt de aangemaakte kaartsoort toe aan een bestaand prijzenschema, zodat de actiecode gebruikers speciale prijzen krijgen aangeboden wanneer zij inloggen.
1. Het kenmerk 'Actiecode' aanmaken
Onder instellingen klik op de tegel  Kenmerken (bezoekerskenmerken beheren). Wil je weten hoe je een kenmerk aanmaakt? bekijk onze Handleiding Kenmerken.

Hier wordt een overzicht getoond van alle bezoekerskenmerken binnen ActiveTickets. Klik op de knop Nieuw om een nieuw bezoekerskenmerk aan te maken.

  • Vul de naam van het bezoekerskenmerk in (de naam mag zelf worden bepaald).
  • Vul het veld achter Naam Engels ook in (dit is een verplicht veld en mag de Nederlandse naam bevatten).
  • Vergeet niet Actief aan te vinken.

Let op: Vul het veld 'Actiecode' NIET in!

Let op: zorg dat het vinkje bij Publiek kenmerk uit staat. Klik daarna op de knop ‘ Opslaan’.
Het nieuwe bezoekerskenmerk wordt in het overzicht getoond. Klik nu op het huisje om terug te keren naar het hoofdmenu.
2. Een nieuwe kaartsoort voor de actiecode aanmaken
Onder instellingen klik op de tegel  Kaartsoorten. Hier wordt een overzicht getoond van alle kaartsoorten binnen ActiveTickets. Klik op de knop Nieuw om een nieuwe kaartsoort aan te maken. Wil je weten hoe je een kaartsoort aanmaakt bekijk dan de  Handleiding Kaartsoorten.
Maak de kaartsoort aan zoals je gewend bent
  • Kies de optie: Alleen hieronder geselecteerde groepen (de kaartsoort wordt beperkt).
  • Vink het aangemaakte bezoekerskenmerk aan.
  • Klik op de knop Opslaan
De nieuwe kaartsoort wordt in het overzicht getoond. Let op: de beschikbaarheid is beperkt. Dit houdt dus in dat enkel bezoekers met het kenmerk gebruik kunnen maken van deze code. Het kenmerk wordt automatisch geactiveerd voor een bezoeker wanneer de bezoeker is ingelogd en de juiste actiecode heeft ingevoerd op de website.
3. Een nieuw prijzenschema voor de actiecode aanmaken
Onder instellingen klik op de tegel Prijzenschema’s.
Hier wordt een overzicht getoond van alle prijzenschema’s binnen ActiveTickets. Let op: voordat de nieuwe kaartsoort aan het prijzenschema kan worden toegevoegd, moet eerst worden bepaald welk prijzenschema aan de opvoering is gekoppeld (= bij welke opvoering mag de bezoeker van de actiecode gebruik maken). Dubbelklik op het juiste prijzenschema (in dit geval is dit prijzenschema demo 15). Wil je weten hoe je een prijzenschema aanmaakt? bekijk dan de  Handleiding Prijzenschema's
Let op, als je een kaartsoort (beperkt met een kenmerk/actiecode) toevoegt aan een prijzenschema welke aan meerdere opvoeringen gekoppeld is dan wordt de kaartsoort bij alle gekoppelde opvoeringen beschikbaar wanneer een bezoeker de actiecode in de webshop invoert. Ga hier dus zorgvuldig mee om en neem contact op met onze support afdeling bij twijfel.
4. Unieke Actiecodes genereren
In deze stap gaan we de promotie inrichten en de unieke actiecodes genereren. Allereerst ga je in de backoffice naar de tegel 'Actiecodes', hierna klik je op 'nieuw' om een nieuwe promotie/actie aan te maken.
Je ziet nu twee kolommen waar we gegevens kunnen invoeren, allereerst gaan we de linker kolom invullen. We beginnen bij het onderdeel 'Instellingen':
4a. Instellingen

Hieronder wordt beschreven welke instelling wat doet:

Interne naam: Hier kan je een naam voor de promotie/actie invullen, deze is puur voor intern gebruik
Startdatum van promotie: Vanaf deze datum zijn de actiecodes geldig
Starttijd van promotie: Vanaf deze tijd (op de startdatum) zijn de actiecodes geldig
Einddatum van promotie: Tot deze datum zijn de actiecodes geldig
Eindtijd van promotie: Tot deze tijd (op de einddatum) zijn de actiecodes geldig
Hoeveelheid actiecodes die 1 bezoeker mag activeren: Hier geef je aan hoeveel codes een bezoeker mag activeren, als je hier 2 invoert dan mag de bezoeker dus maximaal twee codes activeren
Kenmerk dat een bezoeker krijgt bij invullen van de code: Hier selecteer je het eerder aangemaakte kenmerk, dit kenmerk is ook gekoppeld aan de kaartsoort en wordt aan de bezoeker toegekend als deze een actiecode invoert.
Bericht bij eerste activatie: In het veld 'Bericht bij eerste activatie' vul je de tekst in die getoond wordt bij een eerste activatie (b.v. Uw actiecode is geactiveerd)
Bericht bij activaties daarna: In het veld 'Bericht bij activaties daarna' vul je de tekst in die getoond wordt als er nogmaals een actiecode geactiveerd wordt (b.v. Uw actiecode is al geactiveerd)
Bericht bij hergebruik code: Hier kan je een zelf gekozen tekst tonen welke de bezoeker ziet als hij/zij een code activeert welke eerder al geactiveerd is
Bericht bij teveel activaties: In het veld 'Bericht bij teveel activaties' vul je tekst in die getoond wordt bij te veel activaties (b.v. U heeft teveel actiecodes geactiveerd) 
Bericht bij breken van bestellingsregel: In het veld 'Bericht bij breken van bestellingsregel' vul je tekst in die getoond wordt bij het breken van een bestellingsregel (b.v. U probeert teveel kaarten te bestellen, het maximum voor deze actiecode is 1)
4b. Regels

Hoeveel minuten in het verleden worden kaarten meegeteld: Binnen het aantal minuten wat je hier invult wordt er in het verleden gekeken of een kaartsoort al gekocht is
Maximum tickets per opvoering per actiecode: In het veld 'Maximum tickets per opvoering per actiecode' vul je het maximaal aantal tickets in dat er per opvoering, per actiecode gekocht mag worden
Maximum tickets per persoon per actiecode: In het veld 'Maximum tickets per persoon per actiecode' vul je het maximaal aantal tickets in dat er per persoon, per actiecode gekocht mag worden
Kaartsoorten waar de regel voor geldt: In het veld 'Kaartsoorten waar de regel voor geldt' selecteer je de kaartsoort (welke je eerder hebt aangemaakt) waar de actiecode voor geldt
Kaartsoorten waar de regel voor geldt: Hier vink je de kaartsoort aan waar de actie voor geldt (dit is de kaartsoort welke je hebt beperkt met het eerder aangemaakte kenmerk)

Na het invullen van alle velden in de linker kolom klik je boven aan de pagina op ' Bewaren'. Hierna kun je in de rechter kolom verder gaan met het aanmaken van de unieke actiecodes.

4c. Actiecodes

In deze stap gaan we de daadwerkelijke Actiecodes aanmaken. Hieronder staat beschreven welke veld wat doet:

Genereer zoveel codes: Vul hier het aantal gewenste codes in, bijvoorbeeld 250
Met zoveel getallen: Geef hier aan uit hoeveel cijfers de code moet bestaan, bijvoorbeeld 9
Met deze tekst: Geef hier aan welke voorloop letters de code moet bevatten. bijvoorbeeld ABRA

Als je deze velden hebt ingevuld dan klik je op 'genereer codes', de nieuwe codes verschijnen in het veld 'Nieuwe actiecodes'. Deze codes kun je kopiëren en opslaan zodat je deze kunt uitgeven aan bezoekers.

Je kunt overigens ook externe codes importeren, deze plak je in het veld 'Nieuwe actiecodes' (1 code per regel). Als je dit hebt gedaan klik je op 'Codes opslaan'.

De opgeslagen codes zie je hierna in het laatste veld staan, dit is het veld'bestaande actiecodes (niet aanpasbaar):

Deze codes kan je niet meer aanpassen. je kan wel (indien gewenst) een specifieke code verwijderen, of alle codes verwijderen. Let op, als je een code verwijderd dan is dit niet meer terug te draaien. Deze actie is dus definitief!

Indien je een code wilt verwijderen selecteer je de code en klik je op 'Verwijder geselecteerde codes'. Als je alle codes wilt verwijderen dan klik je op de knop 'Verwijder alle codes'.

Als je klaar bent met het inrichten van de actiecodes klik je bovenaan de pagina nogmaals op 'Bewaar'.

Heb je nog verdere vragen dan kan je uiteraard altijd contact opnemen met onze Support afdeling. We helpen je graag verder.
Heeft deze uitleg je vraag beantwoord? Bedankt voor je feedback! Er is een probleem opgetreden bij het verzenden van je feedback. Probeer het later opnieuw.