Handleiding Editor

De editor verschijnt onder andere bij een event, mailing en e-tickets. In deze handleiding worden de belangrijkste en meest gebruikte features ervan uitgelegd. Zo ziet de editor eruit:

[De icoontjes van de balken bovenin kunnen op een andere regel staan dan in de hierboven getoonde afbeelding.]
Hieronder wordt telkens in een screenshot aangegeven welke functie aan een specifiek icoontje is gekoppeld.
Plakken. Deze functie stelt je in staat om teksten te plakken. Zie hieronder tips voor de manier van plakken.

Plak opties. Met deze functie kan je bepalen op welke manier een tekst wordt geplakt.
Tip: Let op met het gebruik van de editor. Kopieer nooit een tekst van Word naar deze editor door middel van kopiëren-plakken. In eerste instantie lijkt er niets aan de hand, maar als je in de code gaat kijken dan zie je onnodige en conflicterende tekens. Je kan dit tegengaan door de tekst eerst in kladblok (notepad) te plakken en kopieer deze vervolgens om te plakken in de editor. Op die manier wordt de tekst ‘schoon’ gemaakt. Dit zorgt ervoor dat er geen specifieke opmaak wordt meegegeven en dat de opmaak die in het vooraf ingestelde template bepalend zal zijn voor hoe de tekst eruit komt te zien.

Image manager. Met deze functie kun je afbeeldingen toevoegen en wijzigen.

Door te klikken op dit icoon opent een pop-up. Kies in de boomstructuur aan de linkerkant van het geopende scherm de gewenste locatie van de afbeelding. Klik daarna op ‘Upload’ om een afbeelding toe te voegen.

Door te klikken op ‘upload’ opent zich opnieuw een pop-up. Klik in dit scherm op ‘Select’ en blader vervolgens door je bestanden om de juiste afbeelding te selecteren. Je kan nu meerdere afbeeldingen toevoegen door te klikken op de tweede button met ‘select’. Zodra je alles hebt geselecteerd, klik je op ‘Upload’ en de pop-up verdwijnt.

Selecteer nu de gewenste afbeelding. Open het tabblad ‘properties’ door hierop te klikken. Het is handig om allereerst het icoontje aan te klikken dat ervoor zorgt dat de verhouding van de foto gewaarborgd wordt. Dit betekent dat wanneer je de hoogte aanpast, de breedte in verhouding mee zal veranderen. Voor afbeeldingen in e-tickets en mailings raden wij aan om (hooguit) 700 pixels breed aan te houden. Vul dit in bij ‘width’. Nadat je dit hebt ingesteld, klik je op ‘insert’ om deze in te voegen in je tekstvak.

Hyperlink manager. Met deze functie heb je controle over hoe hyperlinks in het tekstvak komen te staan.

Font name. Door te klikken op ‘font name’ kan je kiezen uit een aantal lettertypes in een drop down.

Real font size. Hier kan je kiezen uit de lettergrootte.

Bold, italic, underline. Met deze functies bepaal je of je tekst dikgedrukt (B), schuingedrukt (I) en onderstreept (U).

Align left/ center/ right/ justify/ remove alignment. Met deze functies bepaal je de uitlijning van de tekst in het tekstvak.

Numbered list / bullet list. Deze functies stellen je in staat lijstjes in je tekstvak te creëren.

Foreground Color. Selecteer het gedeelte van de tekst dat je een kleur wilt geven, klik op dit icoontje en selecteer de gewenste kleur.

Background Color. Selecteer het gedeelte van de tekst dat je een achtergrondkleur wilt geven, klik op dit icoontje en selecteer de gewenste kleur.