Het terugboeken van een transactie/of verkocht ticket

Na het maken van een transactie waarin kaartjes zijn gekocht of gereserveerd kun je de transactie terugboeken. Dit kan bijvoorbeeld als er kaarten voor een verkeerde datum/tijd zijn verkocht of de opvoeringen is afgelast. Hoe je een transactie of ticket kunt terugboeken lees je hier onder (of bekijk de video).

Bekijk hier de instructievideo

Het terugboeken van een kaartje of transactie kan op 3 manieren.

Manier 1: met het nummer van de transactie.

1
Zoek op het nummer van de gewenste transactie in de zoekbalk rechts bovenin beeld;
2
Vink rechts onderin beeld de terug te boeken kaarten aan;
3
Klik vervolgens op de knop 'Terugboeken';
4
Selecteer in de pop-up die nu verschijnt de kassa en de betaalwijze waarop teruggeboekt moet worden;
5
En klik nu op 'OK' om het terugboeken van de kaarten definitief te maken.

Manier 2: met de naam van de bezoeker. Let op, de verkoop moet dus wel op naam zijn gedaan.

1
Zoek de bezoeker op achternaam, e-mailadres of postcode (zie hiervoor ook de instructievideo 'een bezoeker opzoeken');
2
Selecteer nu in de pop-up de gewenste bezoeker. Dit doe je door te klikken op de knop 'kies' die zichtbaar is voor de naam van de gewenste bezoeker;
3
Ga nu naar het tabje 'Bezoeker' (F8);
4
Klik op de knop 'geschiedenis' die boven de gegevens van de bezoeker staat;
5
Selecteer de periode waarin de kaarten verkocht zijn door op de 'kalender' knopjes te klikken, klik daarna op close om de kalender te sluiten;
6
Selecteer de terug te boeken kaarten;
7
Vink de terug te boeken kaarten aan;
8
Klik vervolgens op de knop 'Terugboeken';
9
Selecteer in de pop-up die nu verschijnt de kassa en de betaalwijze waarop teruggeboekt moet worden;
10
En klik nu op 'OK' om het terugboeken van de kaarten definitief te maken.

Manier 3: vanuit de voorstelling.

1
Selecteer de voorstelling waarvan kaarten moeten worden teruggeboekt;
2
Ga dan naar het tabje 'Afhalen' (F7);
3
Selecteer de terug te boeken kaarten door te klikken op het nummer van de transactie;
4
Vink de terug te boeken kaarten aan;
5
Klik vervolgens op de knop 'Terugboeken';
6
Selecteer in de pop-up die nu verschijnt de kassa en de betaalwijze waarop teruggeboekt moet worden;
7
En klik nu op 'OK' om het terugboeken van de kaarten definitief te maken.

Het originele transactienummer zul je na het terugboeken niet meer terugvinden in de kassa. De terugboeking krijgt een nieuwe transactienummer. In het kassaverslag vind je een overzicht van alle teruggeboekte kaarten. Daarachter staat vermeld op welke transactie de terugboeking van toepassing is.