Maccsbox

De Cinemaversie van ActiveTickets is uitgerust met een (automatische) exportmogelijkheid naar MaccsBox en Europa Cinema’s. Maccsbox: bezoekersaantallen en recettes van alle aangesloten theaters worden centraal verzameld en verwerkt. Rapporteren aan de MaccsBox is verplicht voor bij de NVB (Nederlandse Vereniging van Bioscoopexploitanten) aangesloten bioscopen en filmtheaters. Wanneer de exportmogelijkheid automatisch verzonden wordt, heeft ActiveTickets dit voor je 'achter de schermen' ingesteld.

Maccsbox gegevens invoeren

Voor een juiste werking is het noodzakelijk dat er diverse gegevens worden ingevoerd in kaartsoorten, events, opvoeringen, titels en locaties. Deze gegevens kunnen opgevraagd worden bij Maccsbox en kan je zelf invoeren zodat de juiste gegevens worden doorgezet naar Maccsbox.

Per kaartsoort wordt ingegeven

  • Kaartsoorttype, keuzelijst uit de tabel MaccsboxKaartsoorten (naam + code), deze zijn niet beheerbaar. Gebruik je meerdere kaartsoorten, selecteer dan in elke kaartsoort het juiste Maccsbox type! 

       

Per opvoering wordt ingegeven

  • Maccsbox, vinkboxje hiermee kan worden bepaald of een opvoering wel of niet wordt meegenomen in de export. Je kan deze instelling in een opvoering vinden onder het tabblad 'Export'.
  • Opvoeringtype, keuzelijst uit de tabel MaccsboxShowCodes (naam + code), niet beheerbaar. Je kan deze instelling in een opvoering vinden onder het tabblad 'Export'.

Per event wordt ingegeven

  • Maccsbox, vinkboxje hiermee kan worden bepaald of een event wel of niet wordt meegenomen in de export
  • Een titelcode, dit komt uit het titelbeheer (zie hieronder) op deze manier worden de distributeur en de filmcode gekoppeld aan het event

Per titel wordt ingegeven

  • Filmcode, tekstveld maximaal 40 karakters lang
  • Distributeur: keuzelijst uit de tabel MaccsboxDistributeurs (naam + code), deze zijn beheerbaar bij de tegel Maccsbox Distributeurs

Per locatie wordt ingegeven

  • Locatiecode, tekstveld maximaal 15 karakters lang

Maccsbox Distributeurs

Ook moeten er Maccsbox Distributeurs aangemaakt worden, dit kan onder de tegel 'Maccsbox Distributeurs' in de backoffice. Distributeurs kunnen ook overgenomen worden vanuit Filmdepot indien de Filmdepot koppeling afgenomen wordt. Meer over de Filmdepot koppeling lees je in de Handleiding Filmdepot.

Maccsbox import Beheer
Uiteraard heeft ActiveTickets ook de mogelijkheid om handmatig een export te draaien of handmatig de cijfers rechtstreeks te uploaden naar Maccsbox. Deze mogelijkheid wordt hieronder beschreven.
Wanneer je op de tegel Maccsbox importbestand klikt, verschijnt het volgende scherm:

Je kunt er voor kiezen om een dagrapport of weekrapport te maken bij Type.
Vervolgens heb je de keuze tussen Cijfers downloaden en Cijfers uploaden naar Maccsbox.
Cijfers downloaden

Kies voor Open of Save en een XML-bestand wordt getoond met de cijfers van de door jou geselecteerde periode.
XML is een computertaal, een complexe standaard om de structuur van documenten of websites vast te leggen.
Zo heb je altijd je eigen backup wanneer er cijfers niet kloppen of wanneer er iets mis is gegaan. Dit XML bestand kun je op een later moment nog opnieuw laten inlezen.
Cijfers uploaden

Klik op OK en de cijfers worden naar Maccsbox verzonden.
Let op: om de cijfers goed door te laten komen, dient de Maccsbox opvoeringstype altijd ingevuld te worden! Dit doe je bij opvoeringen, onder het tabje ' export'.
Heb je nog verdere vragen dan kan je uiteraard altijd contact opnemen met onze Support afdeling. We helpen je graag verder.
Heeft deze uitleg je vraag beantwoord? Bedankt voor je feedback! Er is een probleem opgetreden bij het verzenden van je feedback. Probeer het later opnieuw.