Geen bevestigingsmail ontvangen

Na het voltooien van de betaling worden de e-tickets naar het e-mailadres van de bezoeker gestuurd. Soms komt het voor dat de mail niet aankomt (afgeleverd kan worden). Indien dit het geval is volg je onderstaande stappen:

  • Zoek in de backoffice of boxoffice de bezoeker op en controleer of het juiste e-mailadres bekend is. Indien dit niet het geval is voer je het e-mailadres correct in. Hierna verstuur je de bevestigingsmail nogmaals naar bezoeker.
  • Controleer of jezelf wel de bevestigingsmail hebt ontvangen (er is een BCC e-mailadres ingesteld waar alle bevestigingsmails naar toegestuurd worden). Indien je de bevestigingsmail hebt ontvangen is deze dus correct verstuurd, je kunt de mail dan evt. forwarden/doorsturen naar de bezoeker. Als je de bevestigingsmail niet hebt ontvangen, neem dan contact op met onze Support afdeling en vermeldt het transactienummer en e-mailadres van de betreffende bezoeker voor nader onderzoek.
  • Vraag de bezoeker om in zijn/haar mailbox de spam-map (en eventuele andere mappen) te controleren. Soms komt de mail namelijk in deze map(pen) terecht.
  • Vraag de bezoeker om te controleren of zijn/haar mailbox vol is, indien dit het geval is kan de bevestigingsmail niet afgeleverd worden. Mocht dit het geval zijn kan de bezoeker enkele mails verwijderen uit zijn/haar mailbox, na het verwijderen van enige mails zal de bevestigingsmail wel afgeleverd kunnen worden. Deze zal dan wel opnieuw verstuurd moeten worden.
  • Verstuur de bevestigingsmail nogmaals naar bezoeker. Dit kan onder de tegel ‘ Transactie Inzien’ in de backoffice. Voor het transactienummer in, selecteer de tickets (aanvinken) en klik daarna op ‘Stuur email naar bezoeker’. De geselecteerde e-tickets worden nogmaals naar de bezoeker verstuurd.

De bezoeker kan vanuit zijn/haar bezoekersaccount (in de webshop) ook de bevestigingsmail opnieuw laten versturen. Wanneer de bezoeker is ingelogd klikt deze op ‘ Mijn Account’ en klikt hierna op ‘ Bestelgeschiedenis’. Op de vervolgpagina staan alle transacties van de bezoeker vermeldt. De bezoeker klikt achter de juiste transactie op ‘ Opnieuw Mailen’, de bevestigingsmail wordt nu nogmaals verstuurd Zie ook de Handleiding Bestelgeschiedenis.
Indien zowel de bezoeker als organisatie de bevestigingsmail niet hebben ontvangen dan is het mogelijk dat de transactie gesweept is. Dit kan komen door bijvoorbeeld een betaling die te lang heeft geduurd. Zie voor meer informatie bekijk je de Handleiding Gesweepte transacties inzien.
Als je bovenstaande stappen hebt doorlopen en de bevestigingsmail kan nog niet afgeleverd worden bij de bezoeker neem dan contact op onze Support afdeling en vermeldt het transactienummer en e-mailadres van de betreffende bezoeker voor nader onderzoek.
Heb je nog verdere vragen dan kan je uiteraard altijd contact opnemen met onze Support afdeling. We helpen je graag verder.
Heeft deze uitleg je vraag beantwoord? Bedankt voor je feedback! Er is een probleem opgetreden bij het verzenden van je feedback. Probeer het later opnieuw.